24.05.2023 | 11:33
Кметове на ГЕРБ треперят от Гешев, минават под крилото на Радев
Президентът прави неформална партия за участие в местните избори

Вътрешният министър Иван Дерменджиев призна пред медиите, че би се кандидатирал за кмет на Пловдив, той ще бъде издигнат от местен комитет, ако по същото време не е част от служебното правителство. Зад Дерменджиев стоят изцяло хората на Румен Радев плюс ИТН и вероятно бизнесмена Георги Гергов, държащ доста от структурите на БСП, за ужас на Корнелия Нинова.

Следващата цел на подобен проект е гордостта на ГЕРБ – Димитър Николов, кмет на Бургас. Той изненадващо беше „разжалван“ от Бойко Борисов преди месеци заедно със старозагорския си колега Живко Тодоров, но напоследък се чува, че скача за рекорден пети мандат. Знаково, Митко Николов се появи рамо до рамо с Румен Радев при откриването на новата зала „Арена Бургас“, която глътна няколко години и десетки милиони левове над предвиденото.

Друго интересно име е това на Даниел Панов, също незаменим кмет във Велико Търново. Председателят на сдружението на общините беше подкрепен през годините от ГЕРБ, което не му пречи да си снима в кабинета си с Делян Пеевски и други знакови лица на ДПС. Панов също изключително близък до президента напоследък.

В богатите морски общини също вървят подобни процеси. Обясненията са елементарни. Кметовете от ГЕРБ се страхуват, че могат да станат мишена на главния прокурор Иван Гешев. А порови ли се човек в кметските дела, често има какво да открие. Затова бързат да минат под крилото на Румен Радев.

Президентът е със силни позиции в момента, а напоследък се шушука за затопляне на отношенията му с Гешев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране