15.12.2023 | 10:33
Кобрата срази Вавржик в Коста Меса, мечтата за нов мач за титлата остава
С два нокдауна и единодушно съдийско решение българинът спечели мача

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев постигна нова убедителна победа в професионалния бокс. С два нокдауна и единодушно съдийско решение българинът спечели мача в Коста Меса, САЩ, с Андржей Вавржик.

Пулев излезе за своя 34-ти мач в професионалната си кариера, надъхан за успех. Опонентът му на ринга обаче не е за подценяване. Целта на Кобрата е да си осигури нов мач за титлата през 2024-та година.

Малко преди това братът на Кубрат – Тервел, успя да спечели мача си с американеца Дионардо Майнър, съобщава sportlive.bg.

За Кобрата това е втори двубой в Коста Меса след изключително интересния такъв срещу Богдан Дину през март 2019 година, когато спечели с нокаут.

Вавжик е с 34 победи и 2 загуби, като пораженията му са от Михал Болоз през 2022-ра с нокаут и Александър Поветкин през 2013-та също с нокаут.

Двубоят започна с превъзходство на българския боксьор. Кобрата си служеше предимно с ляв прав, като в края на първия рунд успя нанесе поредица от няколко ударя в главата на поляка. Във втория обаче полякът му отговори с ляв прав в лицето, но след това започна да търси клинчове. Удари в лицето на Пулев имаше и в третата част, което принуди боксьора ни да търси комбинации от далечна дистанция. В петия ринг той заби дясно кроше в главата на поляка.

В шестия рунд Анджей Вавжик бе свален на земята, но успя да се изправи.

„Противникът беше труден за намиране с удари, кривеше се. Доста време не бях играл“, каза Пулев след мача.

„Трябваше да го бия още по-убедително. Винаги изисквам много повече от себе си“, добави той.

„Тази сутрин бях с температура и отново имаше драми. Имаше дори дискусия в щаба дали да откажем мача. Беше сериозно положението, но се вдигнах“, сподели боксьорът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране