26.02.2024 | 19:51
Кой държи порциите на властта?
Кирил Петков заговори в проценти, Делян Пеевски му отговори с таблица

Разпределянето на порциите на властта продължава да е основен препъникамък за предстоящата ротация. Новият епизод от сагите в „сглобка“ днес се разви с основна сюжетна линия разпределението на регулаторите.

По обяд съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков каза пред журналисти в парламента, че ПП-ДБ има 5% и по-малко от постовете в държавата, а останалите 95% са разпределени между ГЕРБ-СДС, ДПС и президента Румен Радев. Той даде пример с ДАНС, където работят над 2 хил. души, а формацията има само 1 човек.

Петков заяви, че чака от ГЕРБ формална покана или подписан документ.

„На България й трябва продължение на политиките, които започнахме. Ние заставаме зад нашето обещание и визия, че следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел“, заключи той.

Няколко часа по-късно новоизбраният председател на ДПС Делян Пеевски отговори на Петков с позиция, изпратена до медиите. Според санкционирания по глобалния закон за корупция „Магнитски“ депутат Кирил Петков е направил внушения, които не отговаряли на истината и поиска извинение.

„Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората… А специално по темата на ДАНС – аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула.“

В края на съобщението е прикачена таблица:

„Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава. Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини“, заключва Пеевски.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Шиши си повЕрвА….. Ерко краят му наближава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране