16.04.2024 | 12:21
Копейкин прецака Волгин за евролистата на „Възраждане“
Водач ще бъде народният представител Станислав Стоянов, втори е журналистът

Журналистът Петър Волгин ще бъде втори в листата за евродепутати на  „Възраждане“. Това стана ясно  по време на представянето на кандидатите на партията от лидера Костадин Костадинов.

Очакванията бяха журналистът от БНР да бъде първи в списъка за Брюксел.

Водач на листата на „Възраждане“ е народният представител Станислав Стоянов. За място в европарламента ще се борят още още Александър Алексиев, председател на младежката организация в София, и народният представител Димчо Димчев.

„Хората, които ще изпратим в Европейския парламент, отговарят на три условия – те са родолюбци, поставят българския национален интерес преди всичко. Те ще бъдат открити и демократични. На трето място те са отчетливо работливи и ефективни в работата си досега“, обяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„По-голямата част от хората в листата не са участвали до момента в избори“, допълни той.

Кандидатите на „Възраждане“ не са изненада за публиката, но втората позиция на Петър Волгин определено е. От месеци се знаеше, че той ще избере кариера в Брюксел именно като пратеник на проруската партия, но се очакваше журналистът да е водач на листата.

Дори и на втора позиция обаче мястото му е гарантирано, защото според социолозите партията на Костадинов ще се пребори за поне три евродепутатски места.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране