07.04.2024 | 18:19
Корнелия Нинова предложила Асен Василев за премиер на БСП
Твърдението е на опозиционера Иван Таков

Бомба в ефира на БНТ хвърли лидерът на столичните социалисти Иван Таков. Изброявайки причините за братоубийствената война в БСП той заяви: „Стигна се дотам в зала „Александър Лилов” на „Позитано” 20 Асен Василев да бъде предложен за премиер с мандата на БСП”.

Преди избори това, което се случва в София, в част от организациите, според мен, е тежък саботаж на самите избори и няма да допринесе за повишаването на резултата. Може би това беше една от причините да се търси вътре в партията алтернативна платформа за разговори, за споделяне на мнения. Видно е, че в последните години диалогът не върви както трябва, коментира Таков, който наскоро бе избран за лидер на движение „Бузлуджанци“ в БСП.

Той подчерта, че движението е “заради тревогата и желанието на социалисти и личности, които ги е грижа за партията, интересува ги партия, а депутатските им места”, и заяви:  Искам ясно да кажа, че това не е алтернативен проект в лявото“.  „БСП отстъпва от електоралния си резултат – партията е загубила 800 000 избиратели“, посочи Таков и допълни:

“Видно е, че има проблем и той вече е систематичен. През годините може да е имало цикличност – влизали сме в управлението, падал ни е резултатът, отново сме си връщали доверието на избирателите. От 2017 г. насам ние сме в систематичен спад на резултатите.”

За него лъч на надежда е добрият резултат на БСП в София на местните избори, който е постигнат, благодарение на базата на ясни идеи и леви послания.

„Видяхме, че има чуваемост за тези послания и ние искахме този разговор да продължим със срещата в НДК със социалисти и граждани. Идеята е битката за работещите хора”, обясни той и посочи, че „формулата от София“ трябва да се пренесе на национално ниво“, обясни Таков.

Според него, „много малко решения, които касаят дори и работата на парламентарната група, минават през Националния съвет“ и даде пример с номинацията, направена от лидера на БСП Корнелия Нинова, на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание.

„Националният съвет тогава взе решение единствено и само Кристиян Вигенин да бъде предложен за заместник-председател на парламента. От години вече никой не пита Националния съвет, въпреки че по устав той е този, който формира националната политика на партията. Голяма част от важните решения, които се случват и в парламента, и на национално ниво трябва да минават в Националния съвет. И ето това предложение ни се представя като изключително държавническо поведение“, коментира той.

3 коментара

  1. Лъжа е, каза:

    Асен Василев не е член на БСП и поради това е невъзможно да е било предложено.

  2. Предложението каза:

    Вежди Рашидов да е председател на НС беше много навременно за успешното продължаване на дейността му.

  3. Много каза:

    опозиционери, много кандидати за управници, затова и не могат да се разберат кой да е начело на партийната дружина…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране