03.04.2024 | 17:44
Кьовеши поиска административно наказание за български овчар
Нарушителят е собственик на овцеферма в община Вършец

Европейската прокуратура съобщи, че представителите й в София са предложили на Софийския районен съд да наложи административно наказание за животновъд, заподозрян в измама със средства от Европейския съюз и подправяне на документи.

Заподозреният е собственик на овцеферма в община Вършец (област Монтана) и успешно е кандидатствал за средства за стопанството си. Той е щял да получи 134 770 лева, 85 процента от които са финансиране от ЕС, а останалите са от българския бюджет, се пояснява в съобщението.

За да получи тези средства, заподозреният е трябвало да представи документи, включително удостоверение за липса на данъчни задължения. Проверка на Държавен фонд „Земеделие“ е показала, че той е имал данъчни задължения и е представил фалшив документ при кандидатстването си за евросредствата.

Европейската прокуратура уточнява, че обвиняемият не е получил исканите средства и щетите са били предотвратени. Ако бъде признат за виновен, той може да получи глоба до 5000 лева, се посочва в съобщението.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Смешно… Този ли е най-големият пристъпник в българското земеделие?!
    Танева, кажи си! Ще те разберат, а и женския затвор е в родния ти Сливен…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране