08.04.2024 | 16:30
Криминалист: Живко Коцев е приел да получи индулгенция, за да натопи другите в групата
Часовникът е на ръката на главния секретар на МВР и струва, колкото годишната му заплата, категоричен e Иван Савов

Обстоятелството, че един министър председател си позволява да интимничи до такава степен с главния секретар на МВР, който по закон е деполитизираната фигура, която би следвало професионално да осъществява ръководството на това министерство​​​​, означава, че той от самото начало е бил партийна креатура, вкарана там да защитава интересите на партия Х.

Това не означава, че защитавам друга политическа сила. Напротив два пъти гласувах за ПП, защото в тях виждах алтернатива.  Това заяви криминалистът Иван Савов в ефира на Нова телевизия и допълни:  Той посочи, че дълго е размишлявал как да говори по темата.  „Иска ми се да псувам, но не бих се позволил да говоря така пред хората, затова ще съм по-мек. Това, което се случва, е един цирк“, посочи още Савов по повод хвърлената, а после оттеглена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев.

По думите на Савов едно разследване си има технологичен срок, в който се води и през това време то не се разгласява. „Най-малкото защото не е ясно колко голяма е групата и кои са замесени“, поясни той.

По повод снимките с часовника на Живко Коцев Савов заяви:  „Аз съм часовникар, това ми е средното образование. Това е часовник, който струва между 20-25 000 евро. Часовникът е на ръката на лицето – точка. Или някой му го е дал да се снима с него, което е смехотворно, или той е имал късмета да даде годишната си заплата за часовник“, заяви той и допълни: „Колкото и да се използва политически този казус, трябва да се остави малко време, за да се види какво ще излезе“.

Според Савов службите в България не са започнали този казус без да има причина. „Агенция „Митници“ е златна кокошка. Трудно може да изключим обратното – че няма някаква история“, смята Савов.

Според него е нелепо главният секретар на МВР да е замесен в някаква схема, но „знаейки мнението на хората, които са работили с Коцев, явно това е възможно“, каза криминалистът.

„Това, което едно пиленце ми каза, е че Коцев е приел да бъде свидетел. Две денонощия е бил под закрила. Това значи, че приемаш да получиш индулгенция, за да натопиш другите в групата. Връщането му е, че трябва да има човек, който да противостои на „лошия“, посочи Савов.

Според него не е странно, че Савов си е подал оставката. „Странно е как изведнъж се отказва и се връща, след като министър-председателят говори с него и как го правят пред хората. Свидетели сме на евтин цирк и се чудя как си позволяват да го правят пред хората“, заяви Савов.

По отношение на Паскал, Савов заяви, че е възможно назад във времето да се е ползвал с някакви протекции. До колкото разбирам от мои познати, които работят в Гранична полиция, това име е спрягано години наред за канали за контрабанда. В момента цигарите са много неизгодна стока за трафик.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране