14.05.2015 | 16:26
КЗК глоби с над 3,7 млн. лева БТК
Компанията е извършила злоупотреба с господстващо положение

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция на БТК в размер на над 3,7 милиона лева.  Причината – твърденията на „Източна телекомуникационна компания”, че БТК неправомерно е прекратила договор за взаимно свързване на обществени електронни съобщителни мрежи.

Комисията  е установила, че БТК е извършила злоупотреба с господстващо положение и е възпрепятствала осъществяването на конкурентна стопанска дейност. Освен това се смята, че БТК е прилагала различни условия за едни и същ вид договори по отношение на определени партньори. Поведението на БТК е продиктувано от пазарната мощ на дружеството, смята от комисията, информира Нова телевизия.

”Източна телекомуникационна компания”АД е лицензиран далекосъобщителен оператор, предлагащ широк кръг от комуникационни решения – гласови услуги, високоскоростен достъп до интернет, а също така и наети линии, MAN услуги и виртуални частни мрежи. Източна телекомуникационна компания притежава лиценз за фиксирана телефония, който дава право на компанията да изгражда, поддържа и използва далекосъобщителна мрежа и да предоставя гласова услуга с национално покритие, както и лиценз за достъп до гласова телефонна услуга чрез избор на оператор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране