22.12.2023 | 22:36
ЛЪЖА е, че Нидерландия ни е пуснала в Шенген!
Сглобката отклонява вниманието от кокаина на кораба на Домусчиеви
Марк Рюте

След като кораб на близкия до властта Кирил Домусчиев бе задържан в Ирландия с над половин тон кокаин на борда, сглобката предприе кризисна пиар акция ала Найо Тицин.

Пуснаха „лекичко“ новина, която повече прилича на слух, че нидерландският парламент е гласувал, забележете „късно снощи“, отмяна на ветото за България и Румъния относно членството на двете държави в т. нар. „шенгенско пространство“.

„Благата вест“ е представена по доста витиеват начин и от правителственото прессъобщение въобще не става ясно какво точно, според тях, е гласувал парламентът на Нидерландия.

Единственото, което е категорично посочено, че предложението на Австрия да ни пуснат в Шенген само по въздух не е събрало необходимия брой гласове и респективно е отхвърлено.

Припомняме, че миналата седмица Марк Рюте, който в момента е служебен премиер на Нидерландия, където се проведоха предсрочни парламентарни избори, внесе в парламента предложение България и Румъния да бъдат допуснати в митническия съюз.

След като новината „гръмна“, Мария Габриел пое сюжета и обяви, че заветната цел е постигната. След нея изпълзя и Борисов и разясни, че това правителство работи и постига резултати – влизаме в Шенген, както за по-кратко се нарича споразумението за премахване на граничния контрол на вътрешните граници и за единна визова система.

Има обаче няколко въпросителни относно великата новина, с която сглобката се опитва да ни зарадва.

На страницата на нидерландския парламент няма абсолютно нищо, свързано с „историческото“ среднощно гласуване. Единствената новина от 21.12., т.е. вчера, е, че депутатите са избрали председател. И до там.

Другото, което е притеснително и започва да буди подозрение, е, че в румънската преса също липсват каквито и да било новини, свързани с отмяната на ветото за северната ни съседка.

С две думи, за случилото се до този момент имаме само информация от българската правителствена пропаганда и нищо черно на бяло, което започва да изглежда доста съмнително.

Имайки предвид, че на власт в момента са хора, които почти всеки ден биват уличавани в откровени лъжи и манипулации и предвид липсата на каквато и да е официална информация в нидерландското и румънското публично пространство, може спокойно да приемем казаното от Габриел за фалшива новина!

И това ще е така, докато сглобката не представи решението на нидерландския парламент!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране