23.11.2023 | 16:20
Лъжкиня ли е ританата в корема на протеста, за да няма деца?
Лицето на демокрацията - Лияна Панделиева направи на пух и прах "битата" от полицаи

Лицето на демокрацията Лияна Панделиева направи на пух и прах 19-годишното момиче, което разказа по телевизията, че при потушаване на ексцесиите, избухнали по време на протеста срещу БФС в София, била ритана в корема от полицаи, за да няма деца.

Няколко дни по-късно анонимната девойка бе прегледана обстойно в болница и се оказа, че няма никакви следи от наранявания. Ето какъв коментар направи по този повод Панделиева:

Ще научим ли коя е 19-годишната Лъжкиня, която със скрито лице (естествено, че трябва да бъде опазена от отмъстителите в МВР) разказа по телевизора, че по време на протестите е ритана в корема от трима полицаи, които и́ повтаряли, че я ритат така, за да няма деца? Много хора лъжат безобразно в интервюта, но тази `убавица силно пресоли супата, при това ужасно непрофесионално.

В журналистическата си кариера съм се срещала с невероятно лъжещи тинейджъри, но те са с дългогодишен опит, така са израснали, така са оцелявали и при тях няма пробойни в разказа. Иска се детайлно разследване дума по дума, връзка с институции, проверка на факти, за да се разплете накрая великолепно вписаната фантазия в същинската история.
Какво не знае Лъжкинята от протеста?

Първо: насилниците говорят и обясняват на ушенце какво правят и защо, когато са садисти и са отделили специално време за измислено от тях мъчение. По време на боя с палки на протеста, полицаите са заредени с агресия и адреналин и удрят с цялата си сила и крещят, но думите са прости: „Легни!“ „Стой!“, „Не мърдай ти казах!“. Самото събитие не предполага садистични действия и изтезания, докато наоколо всички търчат.

Лъжкинята се оля напълно (и ако някой се е хванал на първата част от повествованието, би трябвало да подскочи на втората) как в районното, където била отведена, при нея се представил полицаят, който я бил ритал и казал: „Аз съм този, дето те ритах и искам ти да нямаш деца!“

Явно съвсем нова в измислянето на небивалици, Лъжкинята не знае, че първо няма как полицаят от улицата да е същият, който я посреща в управлението – дори като функции те нямат нищо общо помежду си – и не на последно място: дори най-агресивният полицай не се инкриминира сам, защото гори от желание да бъде съден и осъден.

Е да, ама тя не е предположила, че измишльотината ще впрегне доста хора. Оказва се, че е пратена на преглед в болница, направени са и́ всички възможни изследвания и прегледи, дори и́ е взета кръв и се оказва, че по нея няма нито една следа от допир с каквото и да е, нито болезненост по време на прегледа. Оказва се напълно здрава във всяко отношение.

Да предположим ли в какво състояние ще е крехка жена, многократно ритана с кубинки в корема от полицаи?

Заигравките със събитията на протеста все повече приличат на пародия. Очевиден факт бе, че употребата на водното оръдие бе като демонстрация на еректилна дисфункция. Първата струя изтича на асфалта, втората е високо над главите на хората, просто да ги поръси вода, третата е встрани и бие в клоните на дърво. Когато оръдието хвърля вода напред е с почти минимално налягане на струята. Мощта на водно оръдие е достатъчна да издуха първите пет реда хора и да причини огромни травми на всички, които са били най-отпред. С истинска мощ струята убива, а не окъпва. Който не го вярва, да погледне как се ползва водно оръдие във Франция, например.

Едно е сигурно: ултрасите, които бяха отишли, за да громят и унищожават, ще продължат да бъдат същите и при следваща такава възможност и срещу тях никой не може да приложи мерки, освен да ги удържа донякъде, докато те са въоръжени за убиване. И да, неоснователно биещите полицаи трябва да бъдат наказани и уволнени.

Но темата е другата: кой и колко време на техен гръб ще го играе защитник на човешките права, докато самото държавно управление няма и бегла идея как проблемът да бъде решен генерално и да стане като в държави, някога известни с брутално насилие по време на мачове и кротки и симпатични вече от години.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране