15.11.2023 | 16:13
Летял съм на 8000 метра без кислород…
Кирил Петков се бие в гърдите от парламентарната трибуна как е летял, за да спасява Боян Петров - каква обаче е истината

Съпредседателят на ППДБ Кирил Петков реши да се изтъква от парламентарната трибуна как е летял на 8000 метра без кислород, за да спасява български граждани. Бившият премиер не спомена име, но за всички е ясно, че става въпрос за пиар акцията, която си направи, след като алпинистът ни Боян Петров изчезна в Хималаите при изказването на връх Шиша Пангма.

За разлика от вас, аз съм летял на 8000 метра със самолет без кислород, за да спасявам български граждани. Да, за да спасявам български граждани“, изтъкна се грозно Кирил Петков в отговор на изказване на Костадин Костадинов от „Възраждане“.

В отговор лидерът на „Възраждане“ изрази убеждение, че Петков е получил умствено увреждане, задето е е летял без кислород на такава височина.

Каква обаче е истината за т.нар. акция по спасяването на Боян Петров, с която Кирил Петков толкова се хвали.

Боян Петров изчезва на 3 май 2018 г. близо до т.-н. „зона на смъртта“ на 7800 м. височина. Новината гръмва веднага. Съпругата му поддържа контакти с българското външно министерство. Правят се опити за издирването и евентуално за спасяването му. На 3-я ден специалистите в този екстремен спорт заявяват, че шансовете Петров да е жив вече клонят към нула и ако това не стане до 24 часа, ще са нулеви.

6 дни (!) след изчезването на Петров – на 9 май, бащата на Кирил Петков – Петков Петков, лети заедно със сина си за Непал. Това става ясно от безбройните интервюта, дадени от тях по този повод. Тогава няма никакви шансове двамата да открият жив Боян Петров, по-скоро търсят трупа му. Но и до днес Петков се хвали при всяка удобна възможност как е ходил да спасява Боян Петров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране