01.07.2015 | 0:58
Левски е само с 14 здрави играчи за мача с „Монтана“
Треньорът Стоев има обещанието за още пет нови попълнения

Треньорът на „Левски“ Стойчо Стоев ще разполага само с 14 здрави футболисти за днешната контрола срещу „Монтана“, която ще се играе от 18.30 ч. в Самоков.

Стоев се оплака още по време на подготовката, че разполага с доста ограничен състав, при това основно юноши. В допълнение опитните Веселин Минев и Аймен Белаид не са възстановени, испанецът Мигел Бедоя трябва да се присъедини към подготовката от днес, младият Борислав Цонев ще се възстановява 10-ина дни от операция, а на вчерашната тренировка контузия в десния глезен получи Божидар Краев.

Срещу „Монтана“ няма да играят и новопривлечените холандци Денис Махмудов и Джереми де Ноойер. Първият ще се подготвя индивидуално в първите си дни при „сините“, а Де Ноойер се прибра в родината си, където ще е до четвъртък.

Стоев призна, че изпитва сериозни трудности със селекцията. „Трябват още играчи. Нещата стават трудно, защото не можем да осигурим някакъв особен финансов просперитет на новите попълнения. По-скоро даваме шанс за изява на тези футболисти. Стратегията ни ще бъде да взимаме млади играчи, покрай които и нашите юноши да се развиват, и в бъдеще „Левски“ да е сериозен отбор. Парадокс е, че вече е трудно да привлечем български играчи, но такива са реалностите. С чужденците по-лесно се преговаря. Напълно възможно е да вземем предимно чужденци“, каза Стоев пред TV7.

Наставникът има обещанието на спортния директор Георги Иванов, че в „Левски“ ще бъдат привлечени още петима нови играчи. Клубът продължава с опитите да подпише с халфа Георги Костадинов, който от днес е свободен агент, след като приключи договорът му с „Берое“. Костадинов обаче преговаря и с клуб от Казахстан. Атанас Курдов до края на седмицата пък трябва да подпише с „Левски“, след като уреди отношенията си с „Астана“. Чака се и отговор от мароканското крило Азиз Халута („Венло“, Хол).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране