02.08.2023 | 21:07
Левски отнесе Локо Сф
Голеада на "Герена" преди реванша с Шкупи

Левски продължава да набира инерция преди важните мачове в Европа. „Сините“ разбиха Локо Сф с 6:0 в мач от III кръг на efbet Лига. Тимът на Николай Костов събра 6 т. и се изравни с втория ЦСКА 1948 и с третия Берое, като изостава на 1 т. от лидера Черно море.

На „Герена“ Джавад Ел Джемили (38 и 51) вкара два гола във втори пореден кръг, а Уелтън записа две асистенции. Точни бяха още Андриан Краев (20), Марин Петков (65), Роналдо (72) и Илиян Стефанов (79). Вечерта беше паметна за 19-годишния Петков, за когото това бе мач №100 за „сините“.

На „Герена“ Левски излезе без чист нападател при отсъствието на Рикардиньо, който получи лека травма в миналия кръг срещу Ботев Пд (3:1) и бе титуляр срещу македонския Шкупи (2:0). „Сините“ обаче доминираха тотално срещу неузнаваемия Локо.

Това е най-убедителната победа за Левски в първенството от 2018 г., когато вкара седем безответни гола на Верея. Локо за втори път през годината губи с този резултат. Същото се случи и срещу ЦСКА 1948 на 3 март. В предния кръг играчите на Стойчо Стоев паднаха с 2:4 от ЦСКА 1948.

„Най-много ми хареса атмосферата на стадиона. Нашата публика ни подкрепя през цялото време, за което безкрайно й благодаря. Това е нашата цел – да работим в полето на противника, да сме агресивни, когато те изнасят топката.

Амбицирани сме да се представим добре с Шкупи. Победихме в първия мач, имахме трудности. Там футболът беше съвсем различен. На нашия терен, пред нашата публика се надявам да изиграем добър мач и да покажем на македонците, че няма да провокираме. Ще им покажем добро възпитание.

Имаме млади футболисти, които по-бързо се възстановят. Не сме сбъркали, че не отложихме мача. Но впоследствие може да отложим някои от двубоите, които предстоят“, каза Костов. „Сините“ приемат тима от РСМ в четвъртък от 20 ч.

„По никакъв начин отборът не се опита да направи това, което изисквам. А то не е много – да играем футбол. Бяхме спаринг партньор на Левски. Казах на футболистите, че ме е срам от това, което видях. Имаме трудности във всяка линия. Имах чувството, че им е безразлично какво се случва на терена“, обяви колегата му Стойчо Стоев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране