07.04.2024 | 18:10
Левски падна от ЦСКА – София с 0:2
Нескопосаната игра на сините личеше във всички линии на терена

„Левски“ загуби и втория си важен мач тази седмица, след като отстъпи с 0:2 срещу „ЦСКА-София“ в дербито на XXVIII кръг на Първа лига. Загубата днес бе още по-болезнена от тази с 1:5 от „Лудогорец“ в сряда, тъй като бе съпроводена от безобразно слаба игра от страна на „сините“. И двата гола бяха най-малкото, с което воденият от Николай Костов тим се размина.

20-годишният вратар на „Левски“ Иван Андонов имаше заслуга резилът за отбора му да не е по-голям, след като спаси много опасни удари на Фернандо Каранга на три пъти и по веднъж на Матиас Фаетон и Джонатан Линдсет. Именно Андонов обаче сбърка в 61-ата мин., когато излезе да избие топката, но я прати в краката на Тобиас Хайнц и норвежецът откри за „ЦСКА-София“. След това вратарят на „Левски“ не се справи много убедително в 77-ата мин., когато отби шут на Хайнц в краката на Каранга и той направи 2:0 при добавката. Отделно имаше и отменен гол на Линдсет в 14-ата мин. заради игра с ръка на халфа на „ЦСКА-София“.

Това, което направи впечатление на всички на стадиона, обаче бе нескопосаната игра на „Левски“ във всички линии на терена. Груби грешки в защита, липса на синхрон между играчите, отстъпване при игра за първа топка, безхаберие и безидейност в нападение. Всичко това провокира нова вълна на недоволство към треньора Николай Костов, който и без това е недолюбван от агитката на „сините“. Собственикът на „Левски“ Наско Сираков обаче показа, че има доверие към Костов и дори излезе с него на терена преди мача. След това Сираков изгледа дербито в компанията на новоизбрания президент на БФС Георги Иванов-Гонзо.

Победата на „ЦСКА-София“ пък снижи напрежението върху наставника на отбора Нестор Ел Маестро, който пък е нарочен от доста от „червените“ фенове за причина за слабата игра и резултати напоследък. Вицешампионите дори излязоха на второ място в класирането с 60 т., изпреварвайки поне за вечер „Черно море“ (58 т.), който утре има трудно гостуване срещу „Локомотив“ (Пд).

Въпреки всички мерки, предприети от полицията, отново имаше грозни инциденти по трибуните. Преди мача органите на реда обявиха, че са открили на трибуните много скрити ракети, димки и самоделни взривни устройства, а пет от охранителните камери не работели. Въпреки това двете агитки се замеряха с бомбички. След почивката „сините“ фенове дори опитаха да нахлуят към опонентите си и се стигна до сблъсъци с полицията. При това имаше пострадали, сред които и дете, а накрая униформените направиха жива верига около терена.

„Ние не толерираме това, което се случи извън терена и това, което направи агитката на ЦСКА. Не толерираме бомбите и ракетите, защото застрашава здравето на хората. Футболът е една игра и хората на стадиона трябва да се чувстват спокойни. Трябва да седнем с МВР и да видим как ще противодействаме на това, което се случва на трибуните. Трябва да се вземат мерки, защото ако продължаваме така, ще има смъртен случай, ще е късно“, коментира след мача Георги Иванов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране