06.12.2023 | 17:59
„Левски“ скандално се провали в Пазарджик
Едва кретащият "Хебър" изхвърли "сините" на 1/8-финал за Купата на България

„Левски“ претърпя шокираща загуба и отпадна още на 1/8-финалите от турнира за Купата на България по футбол. „Сините“ от София, които днес играха в жълто, отстъпиха с 1:2 като гости на „Хебър“ в Пазарджик, напускайки безславно втората по значимост надпревара у нас.

Домакините, които едва кретат в първенството и са във все по-задълбочаваща се финансова криза след смяната на кмета на града, поведоха с гол от дузпа на Ангел Бастунов в 68-ата мин. Столичани за кратко върнаха надеждата на феновете, дошли да ги подкрепят, с изравнителен гол на Уелтон в първата минута от добавеното време.

Само че пътуващата агитка беше окончателно полята със студен душ в последната 9-а минута от назначеното от съдията продължение. Тогава централният защитник Кристиян Димитров вместо да изчисти топката, направи чудесен извеждащ пас за Атанас Кабов и пловдивчанинът, израснал в юношеската школа на „Левски“, не се поколеба да простреля фатално бившия си клуб.

Противно на очакванията и претенциите, воденият от легендата на ЦСКА Любослав Пенев „Хебър“ беше по-дейният на терена през целия мач. Играта на възпитаниците на Николай Костов пък категорично не спореше и пазарджиклии създадоха повечето и по-чистите положения за гол. Единствено в края „сините“ бяха сполетени от малшанс, когато в 89-ата мин. Уелтон уцели дясната греда при резултат 0:1.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране