15.08.2016 | 0:01
Левски спря Лудогорец с 1:0
Божидар Краев донесе първа победа на "сините" от май

Левски спря Лудогорец с 1:0 в мач от III кръг на Първа професионална лига. Така „сините“ спряха негативна серия от шест поредни мача без победа, когато за последно се наложиха над Пирин през май. Пред около 6000 души на „Герена“ в герой се превърна Божидар Краев (90+1). 18-годишният футболист се разписа на празна врата след пас отдясно на Роман Прохазка. За Краев това е 11-и гол от 47 мача в родния шампионат, както и общо 16-и за Левски в 57 двубоя. Той не бе играл именно от мача с Пирин, като последно време лекува контузия.

Така Левски записа четвърта победа в елита срещу „орлите“, като прекъснаха серията от пет мача без успех срещу звездите на Георги Дерменджиев, както и двете поредни равенства на „Георги Аспарухов“ срещу тях. Последният успех на „сините“ над шампионите бе през септември 2014 г. (3:2). Сега този мач дойде преди ключовите сблъсъци на „орлите“ срещу Виктория Пилзен за влизане в групите на турнира на Шампионската лига. Първия мач е в сряда на „Васил Левски“. За Лудогорец пък това бе първа загуба за сезона. На „Герена“ те дадоха жертва, след като Абел Анисе бе откаран в болница с кислородна маска.

Мадагаскарецът се сблъска с Прохазка и засега е под въпрос за мача с чехите. Наставникът на „сините“ Люпко Петрович пък отказа да говори, за да не обиди реферите, от които е останал недоволен. След срещата сърбинът даже захвърли баджа си по съдиите.  „Радва ме, че духът се връща, като единици ни превъзхождат, но като отбор… Ще трябва да играем и въпреки съдиите. За еднакви ситуации се свиреше по различен начин. Който и съдия да ни сложат, ще е едно и също“, обяви спортният директор Станислав Ангелов. „Преминахме през две тежки седмици с огромно напрежение и тази победа бе важна. Преди мача си казахме, че ще дадем всичко от себе си и играхме за всички, които обичат Левски“, обяви Прохазка, който дни преди дербито стана баща на момче.

„Имаме друг мач в сряда и футболистите не са достатъчно концентрирани. Нямаше особени футболни достойнства. Виктория е силен съперник, по-силен от Стяуа. Но факт е, че Лудогорец за трети път от краткото си съществуване ще играе плейоф за Шампионската лига. Сигурен съм, че футболистите ми ще се вдигнат“, надява се Дерменджиев. „Късмет, че така ни вкараха в последната минута. За мен бе равностоен двубой, който си заспиваше 0:0. Накрая вдигнахме мъртъв човек, дето се вика“, каза вратарят Владо Стоянов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране