18.01.2024 | 13:42
Лорер, който купи мезонет с частен асансьор за 350 000 лв. от фирма на Асен Василев и го продаде за 1,85 млн. на „кралицата на винетките“, зацикли с обясненията
Промяна все пак има. През 2019 г. ГЕРБери купуваха евтини апартаменти, защото били "на изкоп" и "на груб строеж". През 2023 г. политици от ПП купуват евтини апартаменти, защото били на "носещи конструкции"

Днес Даниел Лорер се е изказал за #Винеткагейт. Той се опитва да убеждава обществеността, че е купил и продал мезонета си с частен асансьор на напълно пазарни цени. Купил за 350,000 от бивша фирма на Асен Василев, продал за 1,85 милиона на Мисис Винетка. Експертите вече се изказаха по въпроса за цените, но ние отбелязваме следното:

1. Изчезна някъде твърдението на Лорер, че бил направил скъп ремонт СЛЕД като купува имота. Може би защото Асен Василев го опроверга като написа, че суперремонтът на „Чаталджа“ е приключил една година преди нотариалното прехвърляне на мезонета на Лорер. Ремонт, финансиран с банков кредит, а не от Лорер.

2. Лорер пише: „3/ Фактическата продажба на имота се извършва почти 2 години по-късно, когато завършват сложните процедури по урегулиране на отделните части с отделни нотариални актове. Това забавяне се дължи на моето настояване да не придобивам идеални части.

След преструктуриране на къщата и разделение на два имота, през 2022, сключвам нотариална сделка и придобивам имота нотариално.“

Както се вижда от публикуваната справка, сложните процедури са приключили една година преди Лорер да придобие имота. Всеки обособен имот на Чаталджа 3 си има ЕКАТТЕ и е отразен в Кадастъра.

3. Не виждаме обяснение защо министър Даниел Лорер не е декларирал, че ползва имота на фирмата още от 2021 г., както го задължава закона.

Промяна все пак има. През 2019 г. политиците от ГЕРБ купуваха евтини апартаменти, защото били „на изкоп“ и „на груб строеж“. През 2023 г. политици от Промяната купуват евтини апартаменти, защото били на „носещи конструкции“.

 

 

Източник: Bird

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране