23.06.2023 | 21:08
Любена Павлова скандално: Сарафов прибираше по 200 бона от Пепи Еврото (видео)
И.д. главният прокурор бил основният двигател по скандала "Осемте джуджета"

Временният главен прокурор Борислав Сарафов е получавал крупни суми от Петър Петров- Пепи Еврото. Това съобщи в интервю за „Евродикоф“ Любена Павлова – бивша съпруга на Еврото, който избяга от страната след провалена полицейска акция в столичния квартал „Драгалевци“.

„Те с Петров реално бяха съдружници, партньори и все още са“, каза Павлова за Борислав Сарафов. И допълни: “Вземал е пари от Пепи Еврото за какво ли не. Сарафов беше основният двигател по „Осемте джуджета“. За всяко нещо му е било плащано“.

Любена Павлова разказа още, че на Борислав Сарафов е било плащано на парче, за определена съдебна поръчка. „Прибираше по 100 000 лв., по 200 000 лв.“, каза тя. По думите й шефът на следствието бил редовен посетител на ресторанта „Осемте джуджета“ за „работни срещи“ с Петьо Петров. Назначеният от Бойко Борисов и ДПС настоящ временен обвинител №1 си тръгвал от заведението със стотици хиляди левове.

– Прокурор Емилия Русинова е била на заплата от 10 000 лева на месец срещу извършването на определени задачи – провеждане на разпити „по определен начин“, повдигане или неповдигане на обвинение.
– Сарафов също е взимал пари от Петров, но по-големи, според случая – и по 100 000, и по 200 000 лева.
– Според Любена Павлова тези срещи, както и всички останали срещи в „Осемте джуджета“, са записвани от Петьо Петров и записите съществуват.
– Павлова споделя, че е давала показания в институционално разследване относно мрежата „Осемте джуджета“, като пред властите е говорила с много повече подробности. Според нея показания са давали и десетки други лица.
– Акцията по арестуване на Петьо Петров е „предадена“ десет минути преди старта ѝ, от началник на едното от звената, които е трябвало да влязат и осъществят ареста.

„Между другото от няколко седмици из София върви слух, че аз и журналистът Димитър Стоянов сме поръчани“, съобщи Павлова, притеснена от вероятността да бъде свалена полицейската й охрана.

1 коментар

  1. манчо каза:

    да ама сега и новия главен ще каже че не чете клюки и готово.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране