01.03.2015 | 20:52
Любовницата на Немцов загуби паметта си!
Анна Дурицкая била в шок, ще й трябва психотерапевт

Манекенката Анна Дурицкая, пред очите на която бе убит Борис Немцов, е заявила по време на показанията си, че има частична загуба на паметта. Обяснението на 23-годишната красавица е, че след кървавото престъпление е изпаднала в шок.

Следователите са разпитали основния свидетел на убийството на политика-опозиционер, но младата жена не е успяла да даде особено полезна информация на разследващите. Анна Дурицкая казала, че не си спомня нито как е изглеждал убиецът, нито автомобила, с който той е избягал веднага след покушението. В същото време следователите узнаха подробности за личния живот на Немцов и Дурицкая. Двамата се запознават в Турция преди три години. Веднъж в месеца манекенката лети от родния си Киев в Москва, за да се види с доста по-възрастния си любовник.

„Пред следователите Дурицкая е разказала, че и този път е пристигнала, както обикновено, на „Шереметиево“, където я чакал Немцов с шофьора си. Двамата отиват в апартамента на политика на улица „Малая Ординка“. Вечерта момичето отива в салон за тайландски масаж, а Немцов – на интервю в радио „Ехото на Москва“. Около 21,30 часа двамата се срещат в кафене „Боско“ в ГУМ, за да вечерят. След това, към 23,30 часа двамата тръгват пеша през Москворецкия мост. До тях спира автомобил, светъл на цвят, от който излиза човек. Изтичва след Немцов и няколко пъти стреля в политика. След това килърът се връща в колата и се отдалечава от мястото на убийството“, е разказала Анна пред разследващите, съобщава Lifenews.ru.

Изпадналото в шок момиче не може да даде точно описание на убиеца, както и каква е била марката на автомобила, с който той се е движил.

Според запознати вероятно ще се наложи да се прибегне до помощта на психотерапевти, за да бъде възстановена паметта на манекенката. „Не е задължително човек да получи травма на главата при катастрофа или удар, за да загуби частично паметта си. При стрес се получава т.нар. стресова амнезия, която преминава в повечето случаи след известно време“, коментира психотерапевтът Владимир Файнзелберг.

Както стана ясно, след като е дала своите показания, младата жена се е отказала да бъде защитен свидетел. Тя е поискала само да се върне възможно най-бързо в родния си Киев. Следователите обаче смятат да я разпитат отново, тъй като е ключов свидетел на хладнокръвното убийство.

В момента Анна се намира в дома на един от сподвижниците на Немцов. Жилището е под засилена охрана – Анна не излиза никъде.

В същото време стана ясно, че Дурицкая и друг свидетел на убийството на Немцов – Виктор М. са дали описание на килъра. „Търсим мъж с ръст 170-175 см, нормално телосложение, късо подстриган, тъмнокос. Бил е облечен със сини дънки и кафяво яке“, казва източник от следствието.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране