08.05.2018 | 11:25
Марешки предпочита да ни защитава Русия, а не НАТО

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки продължава кампанията си против членството на България в НАТО, след като през миналата седмица обяви намеренията си да организира референдум „за“ или „против“ участието ни в Алианса.

„След 14-годишно членство в НАТО и според думите на президента, и на военния министър, армията е в тотална разруха, в невъзможност да изпълнява своите функции. Ако това е наследството от нашето 14-годишно партньорство, не е ли време да преразгледаме това наше членство и да видим дали няма по-добри решения“, коментира Марешки във вторник.

Неговите изявления отприщиха вълна от политически реакции. В резултат и президентът Румен Радев, и премиерът Бойко Борисов потвърдиха лоялността на страната ни към НАТО.

Марешки отправи нова порция критики, като посочи, че никой не е питал българите дали искат да са част от съюза. Според аптечния бос Русия може по-добре да пази България. Той се позова на ситуацията в Сирия с аргумента, че Москва подкрепя „законното правителство“ на Башар Асад.

Българският национален интерес не е купуването на 8 самолета, които утре няма кого да пазят, защото България се стопява, заяви Веселин Марешки пред bTV.

„Със 100 милиона лева от тези 4-5 милиарда, които искат да дадат за 8 самолета, може да се направи държавна верига от бензиностанции, която да оставя във всяко едно семейство между 1000 и 5000 лв. годишно“, предложи лидерът на „Воля“.

„Чуваме, че Борисов, финансовият министър и Корнелия Нинова, надявам се, че от името на БСП, казват, че тези 4-5 милиарда не трябва да се дават за самолети и танкове. За нас ще е чудно, след като ГЕРБ, БСП и ние сме против, кой може и на каква цена ще прокара тези интереси“, допълни той.

„Ако все пак 4-5 милиарда бъдат гласувани за въоръжаване, ние ще застанем начело на големи протестни действия и ще искаме оставката на военния министър“, заяви Марешки.

Според него, оценката за първата година от мандата на кабинета „Борисов 3“ е „4 и нещо“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране