01.02.2024 | 0:06
Мартин Нотариуса убит от упор в дипломатическия клуб „Глория Палас“ пред очите на майка му и децата му
Прокуратурата с първи новини: Убитият е заплашвал магистрати, разстреляли го с няколко куршума

Мартин Божанов по прякор „Нотариуса“ е застрелян в комплекс „Глория Палас“ в квартал „Горна Баня“.

Мъжът е застрелян от упор с един куршум.

Стрелбата е станала около 19:40 часа. На място е била и майката на простреляния, която е на 68 години, както и дете на 4 години и бебе. Оказана им е медицинска помощ.

Припомняме, че Мартин Божанов е свързван със серия от измами, включително и с това, че е искал 100 000 евро от Ивайла Бакалова, за да измъкне от ареста мъжът й Веселин Денков-Весо Брадата.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова разкри пред журналисти, че убитият в квартал „Горна Баня“ Мартин Божанов по прякор Нотариуса е заплашвал магистрати. „В Софийска градска прокуратура има сигнали за заплаха от негова страна спрямо магистрати, които не са прокурори“, уточни Кирилова.

По думите й по делото се е работило активно, като са се разпитали много свидетели.  В прокуратура има данни за Мартин Божанов и по разследване за имотни измами.

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев уточни, че изстрелите са повече от един, като са попаднали в тялото и може би в главата на убития.

ОТ СДВР уточниха, че са ангажирали целия възможен ресурс да разкрият извършителя на показното убийство, но на този етап нямат заподозрени.

2 коментара

  1. fishcake каза:

    Кои магистрати е заплашвал?

  2. Кики рече: каза:

    За чакалите, чакалска участ…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране