05.10.2023 | 23:04
Мъжът, взел заложници преди дни, се обесил в ареста с връзка на маратонка
Пак издънка на служител на Министерство на правосъдието!

Цветелин Цеков, който преди дни предизвика заложническа драма в село край Сандански, се е самоубил в ареста, съобщи министерството на правосъдието. Той се е обесил на прозорец с връзка на маратонка. Тази вещ е недопустима в ареста, но според министерството служител е извършил нарушение и е допуснал тя да бъде внесена. Маратонките били получени от арестанта в четвъртък сутринта. Мъжът е бил настанен с още един задържан в килия, но по това време е бил сам, тъй като другият е бил изведен под конвой до съда.

По случая е образувано дело за склоняване към самоубийство, съобщи прокуратурата. Това е стандартна процедура, за да могат да се събират доказателства.

41-годишният Цеков от Лом бе арестуван преди два дни след продължила няколко часа полицейска обсада на къща в с. Вълково. Въоръжен с незаконни пистолет и револвер, той бе взел за заложници бившата си приятелка и семейството ѝ. Бащата бе прострелян, а преговорите с въоръжения продължиха часове наред. Накрая той склони да се предаде и бе задържан.

В сряда прокуратурата съобщи, че са му повдигнати четири обвинения – опит за убийство, незаконно лишаване от свобода, хулиганство и заплаха за убийство.

Цеков сам бе подал сигнал до полицията. Той започна и излъчване на живо през социалните мрежи от къщата във Вълково. На място бяха повикани баретите от отряда за борба с тероризма, полицаи от Балгоевград и психолози от института на МВР.

Основният мотив за извършеното в с. Вълково е ревност, казаха преди дни от МВР. Оттам заявиха, че мъжът има предишни осъждания. Той отишъл в селото, за да изясни отношенията си с жената, чието семейство взе за заложници.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране