20.08.2023 | 11:13
Меси изведе „Интер Маями“ до първа титла в историята
Аржентинецът се разписа и в седмия си мач за клуба - финала за Купата на лигите

Епохата „Лионел Меси“ започна по паметен начин за „Интер Маями“. Воден от своя аржентински №10, създаденият през 2018 г. американски футболен клуб спечели първата титла в историята си.

Тази нощ „чаплите“ триумфираха като победители в турнира за Купата на лигите на САЩ и Мексико, надделявайки във финала срещу сънародниците си „Нашвил“ с 10:9 след драматично изпълнение на дузпи на техния собствен стадион – „Джеодис Парк“. Редовното време и продълженията приключиха при резултат 1:1, след като Меси откри в 23-тата мин., а Фафа Пико изравни в 57-ата.

За Лео това беше 10-и гол в седем мача, откакто дебютира за „Интер“ на 21 юли, като той не пропусна да се разпише в нито един от тях. Вездесъщият аржентинец имаше шанс да донесе успеха на своя тим през второто полувреме, но изстрелът му от границата на наказателното поле срещна гредата.

При изпълнението на 11-метровите удари Меси вкара първия за състава на Маями, който можеше да подпечата победата си още в редовните пет дузпи. При аванс от 4:3 мексиканецът Виктор Уйоа обаче пропусна решаващия изстрел, та впоследствие се наложи да се стигне чак до двамата вратари. Именно стражът на „Интер“ Дрейк Календър се оказа големият герой, след като вкара, а след това спаси удара на колегата си Елиът Панико.

За Лионел Меси това е 44-ти трофей в славната кариера. С него световният шампион с Аржентина от Мондиал 2022 в Катар се доближи само на две отличия от най-титулувания футболист в историята – бившия си съотборник в „Барселона“ Дани Алвеш.

Бразилският защитник има 46 спечелени купи във визитката си, но в момента лежи в затвор в Испания по дело за изнасилване.

За „Интер Маями“ пък отличието е първо в клубната витрина на ст. DRV PNK във Форт Лодърдейл. То има и добавена стойност, тъй като осигурява дебютно участие на тима в Шампионската купа на КОНКАКАФ през следващия сезон. Това е континенталният турнир на Северна и Централна Америка, който излъчва участника на региона в световното клубно първенство на ФИФА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране