20.05.2018 | 9:34
Международният карвинг фестивал, провеждащ се във вилни селища „Ягода “ и „Малина “ в Боровец, засрами европейците
Благодарение на домакинството на вилни селища „Ягода “ и „Малина “ в Боровец, в момента тече международния фестивал по карвинг. За незапознатите, това е изкуство, практикувано в цял свят, имащо се за едно от най – трудоемките и изящни изкуства в света.
Скулптурните дърворезби се създават с моторни резачки. Освен таланта на артиста, е нужна голяма физическа издръжливост.
Това е първият по рода си фестивал в България, като един от най – големите творци в областта и организатор на международното събитие е Крум Велев. Той е с амбицията фестивала да стане ежегоден и част от международната програма на световните фестивали.
„Щом имаме подкрепата на вилни селища „Ягода „и „Малина “ в Боровец, можем да си позволим всяка година чужденците да си сверяват часовника с българските артисти – споделя той – Чуждестранните участници във фестивала споделиха, че са засрамени от способностите на българите. Ако всяка година се провежда фестивала в Боровец, всички световни артисти ще идват да си сверяват часовника и да гонят нивото на българите. “
Попитахме организатора Крум Велев има ли клиенти за това изкуство и артиста сподели, че приема поръчки за година напред, поради голямото търсене.
„Принудих се да продам и скулпторите, които бяха предназначени за моя двор и физически не мога да се справя с голямото търсене. Освен градинските фигури, има много поръчки с интериорни решения, а напоследък правим много мебели, маси и столове“, заяви Велев.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране