16.03.2015 | 8:34
Минчев скочи на царист: Костов е от КГБ, а агент „Паразит“ е от „Вали Пойнт“
„Пълни глупости и инсинуации“ нарече Минчо Спасов анализа на политолога за Симеон Втори

Остър спор на висок глас се завърза в сутрешния блок на Нова телевизия между политолога Огнян Минчев и бившия депутат от НДСВ Минчо Спасов.

Поводът беше вчерашната публикация на политолога по адрес на Симеон Сакскобургготски и подписката с искане той да бъде върнат в политиката. Защитникът на бившия премиер в студиото опита да наблегне на тезата за международната тежест и интелектуалната висока на Сакскобургготски. „На нас ни трябват хора, които да не ходят само с уазките и джипките. Трябват ни хора, които да ни представят и в Лувъра. На нас ни трябват хора, които да ни представят в Шенген. На нас ни предстои еврозона“, заяви Минчо Спасов.

Той се хвана за думите на Минчев, че „мултаци“ се опитват отново да върнат Царя във властта. Спасов изтъкна, че измежду интелектуалците, подписали петицията, няма нито един мултак. „Това са пълни глупости и инсинуации“.

Относно твърденията за „дългата ръка на Кремъл“ зад управлението на НДСВ, Спасов изтъкна че Симеон е учил в американска военна академия и попита: „А кой е учил в Кременчуг?“. „Не е учил, а е щял да учи“, контрира Минчев, обяснявайки, че става дума за Иван Костов. „Да, Иван Костов е от КГБ, агент „Паразит“ е от „Вали Пойнт“, добави политологът. (бел.ред. – политологът нещо се е объркал, защото Симеон Втори е учел във „Вали Фордж“, )

По думите му, Царя „беше и си остава една нелепа претенция за аристократизъм в българската политика“. Той уточни, че няма нищо против хората, подписали петицията.

На упрека, че му се привиждат сценарий, Минчев отговори: „Милиционерът може само да ви лъже и да ви бие. Той не може да произведе и една игла. Той може да произведе само сценарии“.

Минчо Спасов, обаче, обясни, че в архивите на ДС Симеон е бил обект, а царското семейство е наричано „паразити“. „Самият Симеон Сакскобургготски гледа с интерес реакцията на хората, които сега се изказват“, каза той. Бившият депутат направи сравнение, че и в политиката, както и в културата, хората искат да чуват и Гюзелев, а не само Азис. „Защо Симеон е равностоен на Гюзелев, а не на Азис не мога да разбера“, прекъсна го Огнян Минчев. Той смята, че тежестта на Симеон на европейската сцена е „един мит, който вече не може да се възроди“.

„Говорете за съществените въпроси – за Кричим, за горите в Рила“, призова политологът. Освен това той попита защо не се осветлява една проверка, поръчана на службата за сигурност още от времето на президента Желю Желев, за да се установи каква е връзката на Царя с тайните служби.

Прекъснатият Минчо Спасов се опита да се заяде за това, че не може да развие тезата си: „Аз нямам опита на преподавател в АОНСУ“. „Аз не съм бил никога преподавател в АОНСУ. Нямам опита и на преподавател в библиотекарско-магнаурската школа“, отвърна му Огнян Минчев.

„Симеон е ценен за вас. Спрете да го натрапвате на България! Вече два пъти го направихте“, заяви политологът. „Той не принадлежи на НДСВ“, отговори Минчо Спасов.

1 коментар

  1. Мокрев каза:

    Уважаеми редактори,О.Минчев и да иска не може да скочи на никого,в прекия и в преносния смисъл на изречението.Той винаги си е тежал на стола с килограмите си,но не и с нещо друго което е във вид на говорене.Едно си знае,едно си пее.Долу Русия,да живеят САЩ.Вярно,доларите са друго нещо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране