08.10.2023 | 22:03
Министър Зарица отново шокира туризма – вижте с какво се похвали докато държавата „гори“
И показа на нашите ресторантьори колко са далеч от „звездите на Мишлен“

Българският министър на туризма Зарица Динкова отново хвърли в недоумение бранша, след като днес сама се похвали с присъствие на световен форум по гастрономически туризъм в Сан Себастиян, Испания.

Зарица Динкова разпространи фотос от голямо събитие, на който позира с неидентифициран до нея кавалер в черен костюм, а тя самата в скъпа, дълга ефирна рокля на огнени цветя. Разбира се, нито прическата, нито яркочервения педикюр, нито сандалите с платформа и дебели каишки съответстваха на вечерния тоалет от фина материя. В аналогичен неподходящ външен вид тя се появи и по време на голямото бедствие в Царево – с бели ботушки, клинче и късо якенце, спасявайки сухоземни костенурки от апокалипсиса

Ето какво написа днес Динкова, в часовете докато изживяваме ужаса от започналата нова война, а държавата се тресе от протести:

“Аромати, богатство от вкусове и кулинарно изкуство. Това представиха 8 мастър шефс на официалната вечеря по време на 8-ия Глобален форум за гастрономически туризъм в Сан Себастиан, Испания.

Именно тук се помещават най-много ресторанти със звезда Мишлен, а кулинарният туризъм е издигнат в култ.

Изкуството да създаваш шедьоври от храна видях в Баския кулинарен център, който посетих по покана на Зураб Пололикашвили – генерален секретар на Световната организация по туризъм и Хохе Мари Айзега – директор на центъра.
В него са събрани първият в Испания факултет, който предлага обучение по гастрономия на университетско ниво и Центъра за изследвания и иновации в областта на храните и гастрономията.

Именно в готварското майсторство и качеството на продуктите се крие и силата на кулинарния туризъм, за чието развитие работим и в България.”,  похвали се официално днес след снощното пиршество Зарица Динкова.

В Сан Себастиян действително се намират най-големият брой ресторанти с звезди „Мишлен“. Кулинарният туризъм там е издигнат в култ и е привлекателно място за най-големите богаташи на планетата. У нас обаче ресторантьорският бизнес е далеч от подобен имидж, а представителите на бранша са в тежък сблъсък с настоящия Министерски съвет, заради проблема с ДДС ставката.

1 коментар

  1. Мики Маус каза:

    Пача с “аромат” на много чесън….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране