28.02.2023 | 21:28
Морфов проговори: Нашата мила родина е изнасилена от еничарите и копоите на ГЕРБ, ДПС и БСП
Мотивите на директора Васил Василев за уволнението са изфабрикувани от неговите помощници от ДПС и от ГЕРБ, смята топ режисьорът

Режисьорът на Народния театър Александър Морфов коментира пред БНТ новината, че е уволнен. Той е получил заповед малко след 15 часа днес, в която му е съобщено, че е освободен – по думите му – за да го унижат. Предлагаме ви интервю, което Морфов е дал пред националната медиа часове след уволнението си:

– Какви мотиви пишеше в заповедта за уволнението Ви?

– Всякакви – абсурдни, странни, идиотски, глупави, административни. Всичко онова, което за 2 месеца и половина се случи между нас, като разбира се, в основата е накърненото достойнство на директора Василев, който е просто болен човек.

– Какво от написаното там Ви възмути най-много?

– Нищо не е ме е възмущавало. Всичко от написаното там е изфабрикувано отдавна от неговите помощници от ДПС и от ГЕРБ. Основната идея беше да ме унищожат и да ме махнат от театъра. Не предполагах, че тези хора толкова много ги е страх от мен, за да вкарат целия политически апарат срещу мен и ги е страх от истината, която аз не се страхувам да изрека, а истината е, че нашата мила родина е изнасилена от еничарите и копоите на ГЕРБ, ДПС и БСП.

– В тази ситуация как се чувствате – по-скоро като човек, който е постигнал целта си или като човек, когото се опитват да унищожат?

– И двете. Те се опитват да ме унищожат, но от друга страна се чува това, което искам да кажа. И въобще не ме интересува какво ще бъде по-нататък.

– Ще обжалвате ли тази заповед?

– Аз не съм човек с административни, процесуални и всякакви такива идеи. Не ме интересува! Действам импулсивно, така както душата ми го иска. А аз искам едно единствено нещо – истината да излезе наяве.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране