02.04.2016 | 11:20
Московски: Шокиран съм! Ако ме извикат на разпит, ще се отзова
Неговата кандидатура за шеф на ДАИ била Станимир Флоров

Към момента не съм разпитван, на разположение съм. Ако ми се обадят, ще се отзова. Каквото ме попитат, на това ще дам отговор. Шокиран съм от това, което излиза от проверката. Така министърът на транспорта Ивайло Московски коментира ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов и други служители на агенцията преди 2 дни.

В министерството постоянно получаваме сигнали за корупция и сезираме нашия инспекторат или другите компетентни органи, заяви Московски пред Би Ти Ви.

Той отрече шефката на парламента Цецка Цачева да му е предлагала Цветанов за шеф на агенция „Автомобилна администрация“. Г-жа Цачева отговаря за Плевен по партийна линия, но не е вярно, че тя ми е предложила Цветелин Цветанов. Моята номинация не е бил той, а Станимир Флоров, но не се прие, каза Московски. Според него именно Флоров е можел да неутрализира корупционните практики в агенцията.

В петък стана ясно, че Ивайло Московски е предложил още на 30 март на премиера Бойко Борисов Цветелин Цветанов да бъде отстранен, а временно управлението на агенцията да поеме Красимир Калайджиев.

Общата сума, открита в домовете на участниците в групата и техни роднини, е над 800 000 лв., като само от дома на Цветелин Цветанов сумата е 175 000 лв. , а от дома на неговия тъст в гр. Долни Дъбник са 401 900 лв., а от останалите обвиняеми – 220 000 лв.

„Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма”, каза пък пред Нова тв транспортният министър.

Той заяви, че не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”, която е била подготвяна четири месеца, както заяви премиерът Бойко Борисов.

„Това, което научавам, е шокиращо. Няколко пъти се опитахме структурно да се променят нещата. Моето основно предложение за ръководител на АА беше Станимир Флоров и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики”, коментира Московски.

Той потвърди, че многократно са стигали сигнали за нередности в ДАИ и ведомството е активирало всички контролни органи.

„В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органи. На няколко места бяха хванати групи”, поясни транспортният министър.

Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел по „ДАИ-гейт”, защото не бяга от отговорност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране