02.07.2018 | 0:15
Мустафа Карадайъ прочел книга. Една…

Невероятно събитие се е случило през последните седмици в ДПС. Източници от малката и залязващо-смешна партия разказаха, че формалният им председател Мустафа Карадайъ е прочел книга.

Това е писанието на бившия държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт – „Фашизъм: Предупреждение“. В книгата тя развива конспиративни теории, според които в Европа се възраждал „фашизмът“, тъй като една по една държавите от Евросъюза отхвърлят неолиберализма и ограничават приема на бежанци от Африка и Близкия изток.

Творението на чешката еврейка вероятно е единствената книга, която Мустафа Карадайъ е прочел от начало до край през целия си живот, кълнат се депутати от ДПС. И припомнят, че формалният им шеф е известен с ниската си обща култура, лошия си български и липсата на интерес към каквито и да било постижения на световната политология и футурология.

Именно от книгата на бившия държавен секретар на САЩ е получил потвърждение на абсурдната си теза за „национализмите“ и за появата на „фашизъм“ в България. Карадайъ дори е подарил по един екземпляр на „Фашизъм: Предупреждение“ на депутатите от парламентарната група с препоръката непременно да я прочетат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране