31.08.2023 | 13:28
МВР и прокуратурата станаха за смях, лъсна истината за завръщането на Васил Божков
Още на 23 август в МВР е имало информация, че бизнесменът възнамерява да се прибере. И то доброволно!

На изпроводят подалият оставка Главен секретар Петър Тодоров направи за резил МВР и прокуратурата, които от няколко дни разпространяват всевъзможни алабализми около това по своя воля или не се е върнал в България Васил Божков.

Във вторник от Софийска градска прокуратура официално съобщиха, че бизнесменът не се е прибрал доброволно от Обединените арабски емирства миналия петък, а всъщност е бил екстрадиран.

Веднага след това самият Божков побесня и публикува на страницата си във Фейсбук документи, с които опроверга твърденията на прокуратурата. “Предоставих документ, че той доброволно се връща в България. Ако беше екстрадиран, нямаше да бъде допуснат да пътува сам”, категоричен бе и адвокатът на бившия хазартен бос – Георги Гатев.

Днес пред БНР Петър Тодоров обяви каква е истината и разобличи в лъжа МВР и прокуратурата. Главсекът в оставка заяви, че още на 23 август в министерството е имало информация, че Божков възнамерява да се прибере. И то доброволно!

“Това, което ние знаем към момента е, че той се върнал доброволно. Ние имахме информация два дена преди това, че той ще пътува, и съответно такова пътуване беше осъществено на 25 август”, заяви Тодоров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране