29.12.2021 | 12:56
МВР влезе в Община Бургас заради сарая на Доган в Росенец (видео)
Поемното лице на полицията е на литър водка, поне

Екипи на Министерството на вътрешните работи (МВР) търсят в сградата на община Бургас заповед, на базата на която е допуснато продаването на имоти в Национален парк „Росенец“.

Би Ти Ви информира, че по казуса са дали показания двама свидетели. БНТ допълва, че материалите по досъдебното производство са докладвани на прокуратурата.

Медиите съобщават, че търсената от полицията заповед е издадена преди години от кмета на общината, като засега не се посочва кога точно е подписан документът и от кой кмет на Бургас, нито за какви цели се изземат документите. Според информация на Българското национално радио (БНР) полицейската проверка е свързана с терена, върху който е построена лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Междувременно местният сайт „Флагман“ съобщи, че млад рус мъж, който се представил като Илиян Стоянов от София, е поемно лице на полицията.

Според очевидци, мъжът в червено е дошъл с патрулна кола. Наш репортер разговаря с него на излизане от кметството. Самият той държеше в ръце подаръчна торбичка с емблемата на Община Бургас, каквито кметът Димитър Николов раздава за Нова година. От джоба на якето му стърчи прозрачна пластмасова бутилка от 1,5 л. По думите му, това е водка.

Самият той силно лъха на алкохол. Вижте видеото. Илиян Стефанов казва, че е от София и че е женен в Бургас. Участникът в разследването няма представа на кой етаж е бил, нито в чий кабинет е влизал.

Вижте видеото:

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране