11.05.2018 | 16:21
На кого друг Меркел казва „скъпи Бойко, а Макрон „мон шери“?

На кой друг премиер германският канцлер Ангела Меркел казва „скъпи Бойко“, когато го посреща на стълбичките на самолета, френският президент Еманюел Макрон нарича „мон шери“ /б.р. – скъпи мой/, а Ердоган му се изповяда „Бойко, искат да ме убият“.

Така възкликна депутатът от ГЕРБ Георги Марков в отговор на декларацията на Корнелия Нинова за несъстоятелността на управлението през отминалата една година от кабинета Борисов 3.

Марков бе провокиран от соцлидерката, която заложи на условното наклонение. Тя пресметна колко милиона са щели да раздадат БСП, ако бяха на власт вместо ГЕРБ през последната година. И прожектира по слайдове в пленарната зала ангажиментите, които би изпълнила, ако бяха приети внесените от социалистите 31 законопроекта. „България можеше да се развива по друг път, ако бяха приети онези 31 законопроекта на БСП за България през тази една година“, каза Нинова и изброи секторите, които БСП щеше да подбори, ако евентуално управляваше – общинските болници, пенсии, култура, помощи, образование. Нинова изреди – 500 млн. за спасяването на общинските болници, 810 млн. за пенсионерите плюс осъвременяване на старите спрямо новите пенсии, 78 млн. помощи за млади семейства, 30 млн. във вид на подкрепа за първия учебен ден на второкласници, третокласници и четвъртокласници, за образование 95 млн., за енергийни помощи 90 млн. и дръпна калема на 1,9 милиарда лева. В същото време Борисов раздал с постановления 1,7 млрд., които не се знаело за какво точно отишли.

Соцлидерката разби и митовете за левицата – че била креслива опозиция, която не представя алтернатива на управляващите. Припомни и размера на външния дълг преди да поеме Борисов да управлява през 2009 г. – той наследил 9 млн. дълг от кабинета на БСП, който нараснал с днешна дата на 25 милиарда след 8 години власт на ГЕРБ.

„Историята я пише ГЕРБ и Бойко Борисов“, реагира Георги Марков, като припомни, че Борисов печели избори четири пъти и изреди постижението му за диалога с ЕС за Западните Балкани.

Снощи гледам по телевизията и Меркел му казва: Браво, Бойко! Ако имаше мажоритарен вот, щяхме да имаме ситуация „ала Орбан“ у нас. Марков изтъкна още, че самият Борисов бил скромен човек и не се хвалел с постигнатото. „Скромен е човекът. Скромността краси човека“, припомни поговорката бившият конституционалист.

Той цитира констатацията на Нинова от последния червен конгрес и перифразира: „ГЕРБ ни заробил! Ами защо не ни освободи президентът, нали е главнокомандващ?“

Тук припомни за назначения на червени кадри по върховете в европейски институции и обобщи, че „ГЕРБ прелива от толерантност“. На финала на изказването си Марков пожела успех на опозицията, защото било добре за ГЕРБ да има силна такава, понеже в България БСП била втората по големина партия, а навсякъде в Европа левицата се подреждала след третото място.

От самотен бегач и несистемен играч Борисов се превърна в любимец на ЕНП и Европа. ГЕРБ се гордее с това правителство, завърши контрадекларацията Марков.

1 коментар

  1. Благодатка каза:

    Гошо,Меркел и Макрон просто му се подиграват на наш бойко,а ти си просто агент „николай“ и освен това си предател.Заради такива като теб умря дясната мечта за истинско демократично управление в България. И заради такива като теб,сега ни управлява мафиотската структура герб – комунистическа наследница , а не дясна партия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране