05.05.2018 | 15:06
Над 8 млн. евро ще похарчи Русия за честванията на 9 май

Предстоящите тържества по случай Деня на победата в Москва ще струват около 8 200 000 евро, пише вестник „Комерсант“, като се позовава на портала за държавни поръчки.

За превозването на военнослужещите за участие в традиционния парад на Червения площад са предвидени почти 150 милиона рубли, което се равнява на 2 милиона евро. Празничните концерти в столицата са на стойност два и половина милиона евро. Те са предвидени край храма „Христос Спасител“ в центъра и на Беларуската, Казанската и Рижската гара. Организирана е и среща на ветераните на Театралния площад, за която ще бъдат похарчени шест и половина милиона рубли или над 85 000 евро.

Специално поръчаната георгиевска лента с дължина 5 километра ще излезе 100 000 рубли или малко над 1300 евро. Заделени са пари за разгонването на облаците над Червения площад и за празнични фойерверки там. Повече от 32 милиона рубли или над 400 000 евро са предвидени за сувенири и подаръци за ветераните. Подаръците включват комплекти спално бельо, прахосмукачки, миксери, кафеварки, сокоизстисквачки, кухненски роботи и ютии.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране