10.12.2023 | 15:51
„Намагнитеният“ от САЩ и Великобритания корупционер Пеевски вече дава акъл и на президента как да работи
В позиция, писана от пресцентъра на ДПС, депутатът "припомня" правомощията на държавния глава

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски разкритикува президента Румен Радев за критиките му по повод планираната конституционна реформа. Според санкционирания от САЩ и Великобритания корупционер, Радев „иска да обърка евроатлантическата посока на България“, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание.

Тезата му е абсурдна и комична точно толкова, колкото и позата му на „първи евроатлатник“ в  републиката.

По-рано днес президентът Румен Радев коментира планираната от управляващото мнозинство конституционна реформа като заяви, че го „притеснява парламент с критично ниско гражданско представителство и с още по-ниско обществено доверие изобщо посяга към Конституцията“. Радев също така заяви, че няма да внесе своите предложения за промени в Конституцията по тази причина.

Пеевски реагира със силно критична позиция към държавния глава, в която го призовава да си прочете правомощията отново и да се придържа към тях.

Преди 2 седмици Пеевски обяви, че е подходящ за поста министър-председател, след като той и премиерът Николай Денков си размениха остри реплики по отношение на трудностите при справянето с последствията от снеговалежите.

Ето какво написа днес пресцентърът на ДПС от името на санкционирания по глобалния закон „Магнитски“ депутат от ДПС, който има подобни санкции от Великобритания и респективно Канада, Австралия и Нова Зеландия:

„С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях.

Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие.

Нещата, всъщност, са прости – на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност.

С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва.

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората.“

1 коментар

  1. Кики рече: каза:

    За всяко прасе има Коледа!
    Коледа иде Шиши…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране