14.03.2023 | 11:19
„Навални“ – поне да бяха излъгали талантливо
Навални не просто си играе зле ролята, а изглежда нарцистично налудничав

Ирина АСИОВА – ДИАМАНТ


По желание на читатели ще отворя дума за българската следа в тазгодишните Оскари. „Навални“!

Това е бг-следа не просто в Оскарите, а в забъркването на един шпионски трилър, който гледаме в реално време с реални последствия и пластове. И ако получи „Оскар“, това ще означава, че Академията взима страна.

Това, което е било замислено като епопея на забравения Навални, обаче вместо да му изпише веждите, като че ли му е изболо очите. Цялата работа изглежда доста неловко сценографирана. Навални не просто си играе зле ролята, а изглежда нарцистично налудничав. И не просто, неубедителен, а направо несимпатичен.

На Христо Грозев пък е дадена ролята на хай тек нърда на Джеймс Бонд, който с две траквания по клавиатурата намира от дълбокия руски нет телефонните номера на отровителите на руския опозиционен лидер. Като за данните плаща от джоба си. И вика: само да не разбере жена ми!

Не, не се майтапя, това си е реплика от филма. После сядат и почват да ги набират един по един, докато най-тъпият клъвва и си изпява всичко. По телефона! Щото руските тайни служби са пълни с кретени. Били се опитали да отровят Навални с новичок в гащите! Пълни дебили!

Путин унизен, да живей Навални. 

На финала Алексей Анатолиевич се завръща геройски в Русия, където по същество доброволно се предава на властите и бива заточен в Сибир. И понеже като отидеш в Сибир, дорогие друзя, всички те забравят, две години по-късно се налага да си припомним кой беше тояЕ с номинация за Оскар. А Христо Грозев дава интервюта от Ел Ей.

Значи, вижте, аз не съм предубеден човек.

Не изключвам всичко да е било точно така. И дори съм убедена, че руските тайни служби са пълни с идиоти.

И нямам нищо против да ме лъжат дори. Но интелигентно и талантливо.

фейсбук

П.С. Коментарът е писан преди официалното обявяване на наградите „Оскар“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране