31.10.2023 | 19:10
Назначиха охрана на министър Йоловски да го пази от Кирил Петков
Той е дал показания в качеството на свидетел пред прокурор от СГП

На министъра на електронното управление Александър Йоловски е назначена охрана с постановление на прокурор.

На семейството му е назначена охрана от главна дирекция “Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”, научи “По света и у нас”.

 

Според наши източници, охраната на министъра на електронното управление е назначена по негово искане, след като той е бил разпитан в Антикорупционната комисия, където е дал показания за изнудване и отправени заплахи към него и семейството му.

Има събрани доказателства, че Йоловски е бил заплашван във връзка с възлагане на обществени поръчки.

Охраната на министър Йоловски е назначена след заплахи от Кирил Петков и Божидар Божанов, включително и за децата му. Поводът – обществени поръчки за 640 млн. лв. За това обяви самият Йоловски преди дни. По случая е образувана проверка в прокуратурата.

Депутатът от ППДБ Божидар Божанов отрече днес обвиненията на министъра на електронното управление Александър Йоловски. Нямам представа за какво ме обвиняват, каза Божанов.

Йоловски е споделил, че е бил заплашван на председателския съвет, който се проведе в парламента преди изборите във връзка със справката на ДАНС за машините. Там става ясно, че зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е пипал хешкода на машините за гласуването, снимал се е с телефона си как го прави и си го е записал на флашка.

“Да. Върху мен е имало политически натиск. Беше ми обяснено как парите, които са 640 млн. за електронно управление в България, не може аз да направя обществени поръчки, а трябва да отидат в едни други хора”, коментирал Йоловски, разказа Тошко Йорданов от ИТН в разговор с лидера на партията Слави Трифонов, излъчен по фейсбук

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Той има охрана а тия двама индивиди защо не са задържани?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране