01.04.2015 | 8:47
Недопустимо е, че Цацаров не разследва Пеевски
С Борисов работим добре, но пълно доверие нямам на никого, каза лидерът на ДСБ

Лидерът на ДСБ Радан Кънев упрекна главния прокурор Сотир Цацаров, че не е предприел нищо след интервюто на избягалия от България банкер Цветан Василев.

Според лидера на тъмносините в Реформаторския блок в изявленията на мажоритарния собственик на КТБ има предостатъчно данни прокуратурата да се самосезира. “Интервюто на Василев съдържа признание, че КТБ не е банка, а политически инвестиционен фонд. Спестяванията на хората са ползвани за създаване на компании със специално предназначение и да се купуват фирми, които да обслужват политическия елит”, каза Кънев в сутрешния блок на Нова тв.

На въпрос дали Кънев вярва на премиера Бойко Борисов, по време на чийто първи мандат КТБ придоби някои от ключовите си активи, лидерът на ДСБ отговори с известна условност: “Работим добре, но на никого нямам пълно доверие”.

Кънев призова да има и повишено внимание към единствената държавна банка у нас ББР. “Интересно е това, което казва Василев за “Южен поток” и че три от фирмите в проекта са на Пеевски”, каза той.

В момента имало твърде много “отворени” данни срещу ДПС депутата. “Не се случва нищо, защото съдебната ни система не е реформирана. Вместо да се самосезира, главният прокурор стои настрана и не се интересува. Това е недопустимо”, каза още Кънев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране