02.06.2015 | 9:50
Несебър има 8000 нови гласоподаватели
Те могат да обърат резултата от местния вот

Несебър се сдоби с 8000 нови гласоподаватели. Сигнал за това са подали осем партии в общината, съобщава Нова телевизия. ГЕРБ, ДСБ, СДС, БЗНС, НФСБ, АБВ, Движение 21 и ССД сигнализират главния прокурор. Сигналът е изпратен и до двама министри. Опасенията им са, че новите гласоподаватели могат да обърнат местните избори.

На предните местни избори населението на Несебър се увеличи с над 1200 души за три месеца, а на вота през 2007 г. – с 1300. Това се равнява на три места в местния парламент в община с 22 000 души.

Герберът Златко Димитров коментира, че от официалния сайт на ГРАО е видно, че регистрираните хора по настоящ адрес в община Несебър са над 8000 души. Същевременно в партията постъпили сигнали, че на определени адреси се регистрират голяма група от хора.

Началникът на ГРАО-община Несебър Гергана Тодорова категорично отрече тази информация. От 1 януари тази година жителите на цялата община са нараснали с 1134 души. Около стотина от тях са деца. Това обаче не се случвало само сега, а всяка година.

Екип на телевизията посетил адрес в Стария Несебър, където според сигнала живеят 11 души. Намерили осем дошли от Разлог да работят като охранители. Учудили се, когато ги посетил униформен да им иска личните данни за адресна регистрация.

Регистрации по домовете не се правят, обясняват от ГРАО. Регистрациите се правели само в службата при тях и то заедно със собственика на имота. Смущаващи регистрации имало в Обзор, Свети Влас и Несебър, твърдят осемте партии, които са писали сигнала. До властите те са подали конкретни имена и адреси. В община Несебър в момента се извършва проверка от Икономическа полиция и Районна прокуратура-Несебър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране