22.10.2018 | 0:01
Николай Михайлов: Премиерът би трябвало да отстрани Симеонов заради изказването му
По думите на Михайлов лидерите на "Обединени патриоти" играят игра на опортюнизъм в политиката с елементарната цел да оцеляват и да пребъдат

Коалицията на „Обединени патриоти” прилича на циркова трупа, а лидерите ѝ – на циркови артисти, които играят на паянтов трапец. Всеки момент може да срутят управлението. Това заяви в предаването „120 минути” д-р Николай Михайлов.

По думите му който е очаквал, че търкания между партньорите в малката коалиция няма да се появят, е бил наивен.

„Тези хора имат дълга биография на политически опортюнизъм. Освен това страстите им са плитки и в този смисъл – лесно възпалими. Те играят собствената си игра на опортюнисти в политиката с елементарната цел да оцеляват и да пребъдат”, коментира той.

Според Михайлов лидерът на „Атака” Волен Сидеров иска да продължи и вероятно завърши кариерата си в Европейския парламент, но ще трябва да се състезава с представителя на ВМРО – Ангел Джамбазки, който в тази сфера е много по-популярен от него.

А лидерът на ВМРО – Красимир Каракачанов, стои стабилно в коалицията и е присъствието на здравия разум, добави Михайлов.

Относно изказването на вицепремиера Валери Симеонов по отношение на майките на деца с увреждания, които излязох на протест, той коментира: „Това е неквалифицирано, това наистина би трябвало да бъде санкционирано с незабавно отстраняване от политиката и това би трябвало да направи министър-председателя. Това обаче няма да стане, защото г-н Борисов има идея да завърши този мандат. Съдейки обаче по начина на политиката, която се води, идеята за цял мандат няма как да стане“, анализира Михайлов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране