09.12.2023 | 22:40
Нов абсурд! Бъчви замениха златните арки пред “Александър Невски”
Решенията на кмета Васил Терзиев - Васко Ухото за площада пред храм-паметника стават все по-абсурдни

Дървени павилиони и маси от бъчви се появиха до мястото на трите златисти арки пред патриаршеския храм „Свети Александър Невски”. Това стана само ден след реакциите в социалните мрежи, предизвикани от поставянето златисти арки, Столичната община реши да ги премахне.

Вчера от Столичната община поясниха, че ще бъдат организирани коледни събития, базар и други празнични дейности за гражданите през декември.

“Арката е част от цялостна концепция за обживяване и превръщане на площада пред храма “Св. Александър Невски” в пешеходен и от коледно-новогодишната кампания с мото “Светлината в нас”. Тя включва цялото празнично осветяване на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат организирани коледни събития, базар и други празнични дейности за гражданите и гостите на столицата”, поясняват още от общината.

Дървените къщички и бъчви на площада подсказват, че скоро ще цвърчат барбекюта с наденички и кебапчета. Коледният и новогодишен базар е организиран от Столичната община. На 1 декември грейна голяма елха, а от общината тогава обявиха, че “през целия декември площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Заедно с 10-метрово коледно дърво, на площада са разположени и “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране