07.02.2024 | 16:52
Нова Мата Хари върти на пръсти ПП
Таня Павлова оплела в мрежите си и Кирил Петков, и спортния министър Димитър Илиев

След фаталната, но останала неидентифицирана Мата Хари на Бойко Борисов, вече и от „Продължаваме промяната” може да се похвалят с подобен персонаж. Тя обаче си има и име, и лице – казва се Таня Павлова и е началник на кабинета на спортния министър.

Въпросната Таня успяла да завърти главата на Димитър Илиев, който оглавява ведомството, и на практика така подчинила цялото министерство на своята воля, научи Lupa.bg от служители там. „Тя не разбира нищо от нашата работа, но когато я попитаме – какво правиш тук въобще?, тя отговаря – „Как какво? Крася министерството”, разказаха потърпевши от немарливото й професионално отношение.

Вместо да се съсредоточи в работа, Таня взела на прицел спортния министър и не след дълго успяла да го съблазни. Аферата й обаче била разкрита от съпругата на Димитър Илиев – Преслава Илиева, която е бивша Мис Плеймейт. Последвал шумен скандал между двете дами. Интересното е, че той съвсем не бил първият, забъркан от Таня Павлова.

Преди да стигне до Министерството на младежта и спорта, амбициозната Мата Хари била назначена за съветник на  Кирил Петков в Министерски съвет – когато съпредседателят на ПП беше премиер.

„Всъщност, тя беше съветник с двойна употреба… Сама се хвалеше как с Киро се заключват в кабинета му”, спомнят си нейни бивши колеги.

В един прекрасен момент обаче фаворитката на Петков – Лена Бориславова – разбрала за тези забежки и побесняла, защото считала Таня за своя приятелка. В отговор на този флирт Лена разкарала Таня Павлова от Министерски съвет и я пратила да се подвизава като съветник в парламентарната група на ПП.

Кирил Петков обаче не вдига протекцията си от нея и на 9.06.2023 г. я праща в спортното министерство като началник на кабинета на Димитър Илиев.

Освен секс скандалите, които забъркала, Таня Павлова на практика работела на ръба на закона – тя имала трудов договор като началник на правния отдел в Софийския университет” и още един трудов договор в Министерството на младежта и спорта.

На първото работно място ходела по два часа на ден – но през последните три месеца не се вясвала въобще. В министерството пък работният й ден продължавал 6 часа. И от двете институции получавала пълна работна заплата.

Юристите в Спортната палата дори искали да инициират проверки срещу нея и да я дадат на КПКОНПИ.

Таня Павлова пробива в ПП през ямболската листа, където е поставена под номер 3. Повече от очевидно е обаче, че нейният стремеж винаги е бил да бъде на първо място.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране