01.02.2024 | 10:54
Новата партия на президента ще е левоцентристка
Секретарят на държавния глава Димитър Стоянов счита, че у нас няма проруски политически сили

Хора край Румен Радев продължават да подгряват почвата за близък до него политически проект – твърдят, че не участват в създаването на такава партия и не знаят ще я има ли, но пък я коментират с охота без да я отхвърлят. Така тази сутрин пред bTV секретарят по сигурността на президента Димитър Стоянов каза, че вижда проекта като „подходящ“ за център лявото пространство.

На въпрос дали ще е проруска президентската партия, Стоянов изненада с отговора. Напълно сериозно рече, че у нас няма прорурски политически сили. На уточнението на водещите, че има партии, които са против санкциите и т.н., Стоянов отговори, че това било грижа за Европа, която страдала от санкциите повече от Русия.

“Ако има такъв проект, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски. А няма Делян Пеевски да решава ще работи с такъв проект“, каза още секретарят на президента.

Стоянов бе витиеват по темата канила ли е сглобката Румен Радев да участва по някакъв начин в управлението. За такава оферта каза преди дни вицепрезидентът Илияна Йотова. В крайна сметка Стоянов се разграничи – не знаел и не бил виждал покана.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране