03.02.2024 | 11:06
Нови разкрития: Мартин Нотариуса убит пред жената на Пепи Еврото
Любена Павлова забавила мистериозно подаването на сигнал към тел. 112 за екзекуцията на защитения свидетел

Убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, който на 31 януари беше ликвидиран с куршум в главата от наемен килър, се е случило пред Любена Павлова, бивша съпруга на безследно изчезналия и обявен за международно издирване от родното правосъдие Петьо Петров – Еврото. Това разказа криминалист, ангажиран в разследването на поръчковата екзекуция.

Любена Павлова, нашумяла като Снежанка от закриляната от прокурори, съдии и полицаи банда за рекет „Осемте джуджета“, живее буквално на метри от къщата на Мартин Нотариуса в затворения жилищен комплекс „Глория Палас“ в Горна баня. Нещо повече – жилището, което обитава бившата съпруга на Пепи Еврото, се води собственост на застреляния Божанов.

Близки до разследването разкриват, че Любена Павлова е трябвало да гостува с новороденото си бебе в дома на Мартин Нотариуса и поради тази причина 51-годишния аферист е излязъл от къщата си, за да вземе храна от ресторант наблизо. Божанов е ликвидиран от дебнещ го наемен убиец, докато разговаря по мобилния телефон пред автомобила си, пише „Лупа“.

Босовете на „Осемте джуджета“ и бивши съпрузи Петьо Петров – Еврото и Любена Павлова. Твърди се, че Любена е убедила убития Мартин Нотариуса да стане защитен свидетел срещу Петров.

Според източник, Любена Павлова е забранила на изпадналата в шок съпруга на Мартин Божанов – Нотариуса и на охранителите от „Глория палас“ да се обаждат на спешния тел. 112, а първо позвънила на свои доверени хора в МВР и в прокуратурата. Директорът на СДВР Любомир Николов вчера многозначително коментира на брифинг пред медиите, че сигналът за убийството на Мартин Нотариуса е бил подаден цели 50 минути, след като Божанов е бил застрелян.

Огромното закъснение при подаването на сигнала на практика е дало възможност на убиеца да се измъкне от поставените чак към 21 ч. вечерта на 31 януари полицейски постове на основните пътни артерии в София.

Мартин Божанов – Нотариуса е бил част от бандата за рекет „Осемте джуджета“, а след жестокия скандал и последвал развод между Пепи Еврото и жена му Любена, е минал на нейна страна. Според все още непотвърдена официално информация, убития Мартин Нотариуса е бил защитен свидетел срещу Петьо Петров – Еврото и пради тази причина е бил поставен под полицейска охрана. Неотдавна обаче от Бюрото за защита на свидетели свалили охраната на Божанов, тъй като липсвали данни, че живота му е застрашен.

Мартин Божанов – Нотариуса настанил в свой имот в затворения комплекс „Глория Палас“ Любена Павлова от „Осемте джуджета“ и се явявал в съдебна зала по нейни дела. Че Мартин Божанов – Нотариуса е бил от най-близкия кръг доверени лица на Любена Павлова повърди и бизнесмена Илия Златанов, най-известната жертва на „Осемте джуджета“. В интервю пред Сашо Диков собственикът на асансьорните заводи „Изамет“ разказа, че Мартин Божанов се е явявал в съдебна зала като част от антуража на бившата съпруга на Пепи Еврото по делата, които Златанов води срещу нея.

„В България бандитите са като художниците – признават ги за такива едва когато умрат. Сега тепърва започнаха да излизат разкрития за престъпната дейност на Мартин Нотариуса“, каза Илия Златанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране