14.05.2023 | 20:42
Ново 20! Плевнелиев твърди, че е участвал в протестите срещу Борисов и Гешев (видео)
Президентът на ГЕРБ отново нагло излъга. Този път се изкара борец срещу Иван Гешев

Росен Плевнелиев е участвал в масовите протести срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Това стана ясно от обясненията на президента (2012 – 2017) в предаването „На фокус“ на Нова тв.

Водещата Лора Крумова го подложи на кръстосан огън навръх рождения му ден. Плевнелиев похвали кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел особено за заявката й, че ще поиска „главата“ на главния прокурор Иван Гешев. Тази позиция обясни като мост към останалите партии. В същото време съпругът на синоптичката Деси Банова нападна Лена Бориславова, която малко след „атентата“ срещу Гешев се усъмни в неговата автентичност. За реакцията й Плевнелиев каза, че „популизъм“. „Значи за Бориславова е популизъм, а за Габриел е мост към партиите? Това е двоен аршин“, отсече Лора Крумова, а той опита да се измъкне от неловката ситуация, повтаряйки тезите си.

Той обясни, че да се иска оставка е нещо демократично. Тогава водещата му отвърна: „ПП, ДБ, хората, които протестираха преди 3 г. искаха същото, но то не е уважено до този момент“. Тогава Росен Плевнелиев заяви: „Аз бях с тях. Подкрепях ги за това тяхно действие тогава“.

Думите му са лъжа, защото по това време той обикаляше контролираните от ГЕРБ телевизии, за да обяснява какъв „популист“ е Румен Радев, който открито подкрепи мощните протести срещу Борисов, Пеевски и Гешев.

Това не е първият случай, в който Росен Плевнелиев постфактум се обявява за участник в протести. През 2014 г. той обясни какво е прави на 10 ноември 1989 г. „Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна – бях на площада и бях на митинга“, казва той. Според обяснението му в деня на оставката на Тодор Живков Плевнелиев рисувал плакат за протеста. По думите му веднага след това той е протестирал докато в Народното събрание свалят Тодор Живков.

Вижте поредната лъжа на президента на ГЕРБ (13-та минута)

3 коментара

  1. Опс каза:

    ПУХЛЬО
    Хем ПУ…а
    Хем Мухльо

  2. Мики Маус каза:

    Чехльо е жалък!!!

  3. Буу каза:

    Това влечуго се страхува а им слугуваше чинно

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране