24.07.2018 | 12:08
„Обединените патриоти“ са опитомени с обществени поръчки и с пари

„Ставащото в тези дни е много полезно за демокрацията и за политическото отрезвяване  – не само на ГЕРБ, но и на техния коалиционен партньор – „Опитомени патриоти“, както ги наричам аз, които са опитомени с обществени поръчки, с комисионни, с пари.“ Това заяви в предаването „Преди всички“ Велизар Енчев, председател на Движение за радикална промяна „Българската пролет“.

 „Истинската същност на Волен Сидеров е умелата професионална търговия с влияние и покупко-продажба на съвести и партии, а истинската същност на Валери Симеонов се вижда тъкмо тези дни“, допълни Енчев.

„От една страна той доста принципно води битката с един разградски олигарх, няма да сгреша ако кажа милиардер – господин братя Домусчиеви, а в същото време на гърба на тази принципна битка той не напуска коалицията с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, не дава дори сигнали, че ще го направи. Остава в коалиция с хора, които той нарича неморални и безпринципни, лобисти“, каза Енчев, визирайки Валери Симеонов.

„Аз бих го оприличил на двуликия Янус – този древен римски бог, който има две лица. Едно лице, което виждаме сега и което адмирираме и трябва да адмирираме неговата битка за изпълнение на приватизационен договор от една българска частна компания, която си позволява нещо изключително брутално както в икономически, така и в правен смисъл, а в същото време остава в малката коалиция с Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, която е изключително безпринципна, неморална, хайде да използвам по-точната дума – мръсна коалиция, и дума не обелва затова, че би трябвало да си подаде оставката като вицепремиер, ако тези поправки в закона за приватизация и следприватизационен контрол минат и на второ четене“, добави той.

„С тези поправки в закона за приватизацията Волен Сидеров – и това е големият парадокс, това е абсурд (но всъщност при Волен Сидеров абсурдите са норма), той обслужва не само Братя Домусчиеви и им спестява едни около 58 милиона лева такси за неизпълнени задължения по приватизационен договор, но обслужва и господин Пеевски“, допълни Енчев.

„Защо тези двамата – Александров и Ревизоро, и техните босове, подчертавам, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, си позволяват подобно действие? Първо, предполагам, че са финансово мотивирани. Второ обаче, според мен играят играта на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ. Всички знаем много близките връзки между братя Домусчиеви, партия ГЕРБ и най-вече Бойко Борисов. Те играят тази игра напълно съзнателно, защото това е мръсна игра, а мръсните игри се заплащат добре, особено ако цената е оставането във властта, ако цената е усвояване на комисионни от военна поръчка, ако цената е твой областен управител на столица или на голям град да свърши много важни работи“, посочи той.

Делян Пеевски е човекът, който може би най-силно мотивира действията на Волен Сидеров, смята Велизар Енчев.

„Самото задаване на въпроса защо „Атака“ в последно време изцяло обслужва ДПС и защо „Атака“ и ВМРО управляват с гласовете на ДПС – в решаващи гласувания в българския парламент от една година насам ДПС дава своите гласове на тази коалиция. Очевидно имат общи интереси – икономически, финансови и нищо друго. Да оставим тези приказки за НАТО, ЕС, еврото, русофилията и русофобията. Това са сапунени мехури за затваряне на очите на избирателите. Това е с цел да се обърка общественото съзнание и мнение. Истинската причина е кой ще усвоява милиардите от европейските фондове и фондовете, които скоро ще пресъхнат… Защо Каракачанов назначава хора на Пеевски в бордовете на военните фирми? Много ясно защо. Защото е зависим по някакъв начин от Пеевски или защото очаква финансови компенсации за това свое поведение“, каза Велизар Енчев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране