30.05.2019 | 0:01
Общината наложила 109 000 лв. глоба на „Джи Пи Груп“
Целият ремонт на Графа" - строителство, проект, строителен надзор, струва около 25 млн. лева с ДДС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви край на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“. Въпреки това инспекцията на общината е констатирала незадоволително качество в отделни участъци.

Изчислените до момента неустойки за фирмата изпълнител „Джи Пи Груп“ заради лошо качество са в размер на 109 хил. лева. Според Фандъкова това бил максималният размер на неустойки по договор за участъците, в които са констатирани проблеми. Целият ремонт – строителство, проект, строителен надзор, струва около 25 млн. лева с ДДС, като по-голямата част от тях са европейско финансиране.

„Цялостната площ на зоната е малко над 40 дка, като констатирани недобре изпълнени дейности са на площ около 15 дка. Точно в тези участъци е наложена максималната санкция от 5% от всяка дейност“, обясни столичната кметица.

Проблемите са следните – различна големина на фугите, както и недостатъчно фугирано. Както и некачествено озеленяване на определени зони, недобре оформена и завършена настилка и недобре подредена настилка на някои от капаците на ревизионните шахти.

Във вторник представители на надзора и на Дирекция „Транспортна инфраструктура“ към Столична община проверяваха всички строително-ремонтни дейности по ул. „Граф Игнатиев“, пл.“ Гарибалди“, пл. „Славейков“, градинката на църквата „Св. Седмочисленици“ и ул. „Солунска’.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране