08.06.2019 | 14:53
Очевидец за убития от кучета: Достойно за филм на ужасите
Кучетата са нападали и друг път, но не хора, казва кметът на Владо Тричков, Иван Николов

След като мъж беше нападнат и убит от домашни кучета, животните са настанени в клиника. Там ще им бъдат взети дентални проби, за да се докаже, че те са виновни за смъртта на жертвата, съобщава Нова тв.

Димитър Д. е видян за последно жив от Веска Соколова от село Владо Тричков. Тя събирала шишарки в района на инцидента, преди да намери обезобразеното тяло на 39-годишния мъж.

„Тялото му беше в тревата. Ръката му беше опъната, преброих пет пръста. Мислех, че е сърничка, изядена от кучетата. Главата нямаше скалп. Той беше свален. Лявата ръка беше оглозгана до рамото.  Само костта стоеше. Левият му крак го нямаше”, разказва Веселка Соколова. „От две нощи не мога да спя”.

Жената споделя, че станалото с убития мъж можело да се случи и с нея.

„Той се прибираше от пазар. Беше напазарувал и се качваше горе при майка си. Той гледаше майка си. Тя е болна”, посочва Веселка Соколова и добавя, че и друг път кучетата са излизали навън и се разхождали.

Райчо Спасов, който бил повикан от полицията като поемно лице споделя: „това, което видях е достойно за филм на ужасите”.

Кучетата са нападали и друг път, но не хора, казва кметът на Владо Тричков, Иван Николов. В края на миналата година животните атакували друго куче.

Имало е сигнал срещу собственика заради кучетата от 2013 г., който е бил обработен в районното управление на МВР в Своге. Съставени са били протоколи, с изискване стопанинът да огради двора, където е отглеждал животните, съобщи Иван Спасов, директор на областната дирекция на МВР-София.

Иван Пасков, който сам отглежда куче, пък обясни, че има много добри впечатления от собственика на животните Йордан. „Кучетата живееха при децата му. Аз съм потресен от това, което виждам и чувам”, коментира той. Пасков е категоричен, че всяка порода кучета могат да бъдат опасни, ако не са гледани добре.

Кучетата, за които се смята, че са убили Димитър са от италианската порода кане корсо. Животните от нея достигат близо 70 см на ръст и около 50 кг. на тегло. Използват се за охрана и по-рядко за лов на едър дивеч. В Италия породата е известна още като „куче на мафията”.

Собственикът на кучетата не е криминално проявен. Мъжът е оказал пълно съдействие на разследващите. Задържан е за 72 часа. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, че не е положил достатъчно грижи към животните. Според прокуратурата не става дума за предумишлено убийство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране