21.04.2015 | 18:25
Официално: Вежди Рашидов си е взел парите от КТБ (документи)
Министърът на културата е сключил договори за цесии за 2,5 млн. лв. с "Риск инженеринг" и "Кимпекс енерджи"

Министърът на културата счупи всички рекорди по безпардонност  „100 лв. ще му дадем, да се успокои и да не пее, ако може”. Думите са на министъра на културата Вежди Рашидов и са насочени към тенора Георги Петров, който беше отстранен от хора „Йоан Кукузел”, след като коментира в социалните мрежи ниското заплащане, което той и колегите му получават за труда си.

В типичния за патрона му Бойко Борисов минималистичен стил Рашидов продължи да реди: „Отворил съм вратите на най-легендарния храм в Нотр Дам. Изведнъж излиза един хорист и за 50 лева оплюва всичко. Получиха колкото един министър, 35 евро.”

Ако се абстрахираме от изключително наглото поведение на един министър на културата, зад думите на Рашидов стои проста аритметика – много ли са или са малко 35 евро? Трябва ли творец, за какъвто се взима Вежди, да заклеймява подобни нему, защото искат хонорар за работата си?

Ами като няма значение цената (парите) за един творец, защо се наредихте да си цедирате вземанията от КТБ, г-н министър?

цесия-Рашидов

Две цесии – за 660 хил. лв. и за 991 хил. евро. При това не с кого да е, а с фирма от кръга на обявявания периодично за глава на „енергийната мафия“ Богомил Манчев. Да, същият Манчев, който беше атакуван от прокуратурата, а в последните си телевизионни изяви обвини за това мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Сделка или не – няма да те закачаме, ама казваш, че Василев те е притискал.

цесия-Рашидов1

А иначе, дай Боже всеки скулптор у нас да може да се похвали с такава финансова измеримост на успехите си. Само че ако попитате самия Вежди в кой музей, в коя галерия, в коя колекция има негови творби, няма да му е много лесно да каже. Е, като изключим някои забравени етажерки на Мултигруп и в кашоните с наследството на Иво Карамански.

Защо не останахте да се подредите заедно с всички останали кредитори на банката?

А, забравих, защото стилът Ви е толкова безпардонен, че Ви посволява да си мислите, че сте малко по-равен от останалите. Справка – „Моля ви не ме замивайте с хориста – аз говоря с ръководителя на хора, не говоря с хориста”. Цитатът е пак от „пледоарията“ на Вежди по повод гротеската, наречена българска изложба в Лувър.

Имам само един въпрос към хората на изкуството. Ще търпите ли това творческо недоразумение, тази безпардонна личност да Ви „управлява“ и да обижда?

Мирослав Иванов

1 коментар

  1. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Prezrenieto kam horista e prezrenie kam vsichki nas; palno bezrazlichie i otritsanie na balgarskata kultura.
    Kakvo drugo moje da doide ot ateisti!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране