05.11.2016 | 17:00
Орешарски агитира преди изборите: Купуваш храна – получаваш попълнена бюлетина като бонус
Раздават брашно и броеници като подаръци за избирателите в Хасково

Остават броени часове до края на предизборната кампания. Подготовката за вота тече в цялата страна, а и в чужбина. Партиите използват и последната законна възможност да привлекат гласове на своя страна, дори и с подаръци като брашно и броеници.

Над 6,8 милиона са българите, които ще могат да гласуват в неделя за държавен глава. С около 2000 по-малко са тези, които ще могат да пуснат бюлетина за референдума. Гласуването ще става в над 12 хиляди секции в страната.

В чужбина секциите ще са 325 в 71 държави. Подготовката тече до последния момент – изнасят се чиновете и столовете от класните стаи, които се превръщат в секции. Вече са монтирани и параваните. Утре при строги мерки за сигурност в училищата ще пристигнат урните, бюлетините и изборните книжа.

А докато комисиите се подготвят, зрители на Нова тв сигнализираха за предизборно раздаване на подаръци и дори попълнени бюлетини. Възрастен мъж от Хасково отишъл да си купи хляб тази сутрин. Получил и пакет, без да му обяснят защо. Отворил го чак в къщи и видял вътре попълнена бюлетина.

В Шумен поне в три села са раздавани пакети с подаръци и попълнена бюлетина. В пакетите имало принадлежности за молитва. Раздавали ги непознати жени. Комплектите били различни за жените и мъжете. Еднакъв за всички обаче бил етикета върху плика – снимката на кмета на Върбица Мердин Байрям.

И в Шумен, и в Хасково е зачертан №4 в бюлетината. От щаба на Пламен Орешарски се разграничиха от тези действия и обясниха, че раздаването на подаръци и бюлетини не е било съгласувано с тях. От ЦИК съобщиха, че сериозни сигнали за изборни нарушения днес не са получили. Очакваме и други ваши сигнали за изборни нарушения, особено утре – в деня за размисъл, когато агитацията е напълно забранена.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране