02.06.2015 | 18:54
Още 4 години затвор за ексдепутата Митхат Табаков
Гюнай Сефер е оправдан, Цветан Цветанов му скалъпил делото

Софийският градски съд призна бившия депутат от ДПС Митхат Табаков за виновен и го осъди на 4 години затвор, а друг бивш депутат от ДПС – Гюнай Сефер е оправдан по едно от делата срещу тях.

Двамата бяха обвинени в документна измама за 90 609 лева, което се счита за присвояване в особено големи размери. Според обвинителния акт престъплението е извършено на 9 май 2005 година при извършването на строително-монтажни работи на територията на община Силистра, когато Митхат Табаков е кмет. Гюнай Сефер пък беше обвинен в съучастие.

След като чу, че е невинен, Сефер каза, че обвиненията са скалъпени от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, защото ДПС са изкарали над 30 000 гласа в Силистра. “Сега чака и неговият ред”, каза Сефер.

В момента Табаков е в затвора. Той е бившият зам.-кмет на Община Дулово Алтан Чаушев бяха осъдени за това, че през пролетта на 2009 г. са облагодетелствали варненската фирма “Джеми” ООД, собственост на роднини на Табаков. В нарушение на Закона за обществените поръчки “Джеми” е спечелила конкурс за изграждане на ВиК-система и пречиствателна станция в града по проект за 18 млн. евро по оперативната програма “Околна среда” на ЕС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране